Напишете дума/думи за търсене

Редовният секс спестява пари

Поне сто път сме чували фразата, че няма нищо по-хубаво на тоя свят от лошото време, но със сигурност любовта има друго мнение по въпроса.
Кой ще откаже на сърцето си тази чудна емоция особено в споделения й вид.
Освен за този жизненоважен орган, любовта действа като програма за разкрасяване върху целия организъм.
Една интензивна целувка е достатъчна, за да кипне кръвта. Щитовидната жлеза отделя хормони. Тироксинът ускорява обмяната на веществата. Окситоцинът пък облекчава болките. Панкреатичната жлеза бълва инсулин, а надбъбречната - адреналин и кортизон, истинска енергийна инжекция за имунната система. Кожата пък е перфектно защитена срещу всички външни отрицателни фактори - мръсния въздух и различните причинители на алергии и възпаления.
Сексуалната възбуда ускорява пулса и стимулира кръвообращението. За подобен козметичен ефект човек трябва иначе дълго да тича в парка.

При секс кръвта с минимални усилия достига най-фините капиляри. Покачва се съдържанието на кислород и клетките в горния слой на кожата се делят по-бързо. Разкрасяващият ефект е налице - тенът на кожата изглежда по-чист, стегнат, порите се свиват, изморените очи светват. Дори и десет ампули за лифтинг не може да постигнат по-добър ефект, категорични са дерматолозите.
Дори и зъбите светват. Правилото е - целувки срещу кариес. Колкото повече слюнка се отделя при целуването, толкова по-защитена е устната кухина от киселините при храненето. Правете повече секс и ще спестите ходенето по зъболекари, козметици и пластични хирурзи.

Целувките тренират и мускулите на лицето. Отпуснатите бузи, дълбоките бръчки и неприветливото изражение са явления, които не може да видите при влюбените, които кокетничат с партньора си около 40 пъти дневно.

Козметичният ефект от флирта и любовната възбуда е по-силен при нежния пол. Кожата на жените има повече чувствителни нервни клетки от тези на мъжете и затова има и значително повече ерогенни зони. Галенето и масажирането водят до по-интензивно дишане и възбуждат сетивните органи. С помощта на 25 различни феромона се регулират дишането, кръвното налягане, хормоналният баланс и температурата на тялото.
Накрая и лимфите попадат в кръговрата на възбудата. Те пренасят тъканната течност с рекордно темпо. Дори да си направите лимфен дренаж, сауна и прочистваща програма едновременно, няма да постигнете козметичния ефект от секса.

Другият козметичен ефект от секса е свързан с прочистването на организма. Потта излиза от порите и отмива всички отпадъчни вещества. Ендорфините освобождават от стреса. Изчезват и схващанията във врата и раменете. Чертите на лицето изглеждат изгладени и спокойни, защото са съвършено отпочинали.
18 пъти повече кръв промива тялото при оргазъм в сравнение със спокойно състояние на органите - от корените на косата до кутрето. Това е супертерапия срещу целулита и е много по-успешна от антицелулитните кремове и гелове.
Редовният секс напомпва със страхотно самочувствие, защото той ласкае егото. Така е според 70 % от мъжете и 67 % от жените.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X