Напишете дума/думи за търсене

Рецепта на читател - Пуешко с манатарки и естрагон

Необходими продукти:

300 г пуешко филе

2 глави червен лук

6 скилидки чесън

сухи манатарки около 10 броя

1 с.л. пуешка мас

2 с.л. кус кус

3 с.л. зехтин

50 мл бяло вино

100 мл вода

сол, черен пипер, естрагон и дафинов лист

Начин на приготвяне:

Нарежете пуешкото филе на едри кубчета, лука на ивици и чесъна на дребно.

В купа с топла вода накиснете сухите манатарки за 5 минути. В загрят тиган с малко зехтин запечатайте и овкусете със сол и черен пипер.

Извадете месото и го оставете настрани в купа. В същия тиган добавете маста и запържете лука, чесъна и манатарките. Добавете запечатаното пуешко филе, виното, водата, естрагона и дафиновия лист. Овкусете със сол по вкус.

Намалете котлона и оставете да къкри 30 минути. Към края на термичната обработка добавете кус куса.

Рецептата е изпратена от Марина Голева. Очакваме и вашите вкусни предложения, които искате да споделите с читателите на mila.bg и кулинарното списание "Рецепти за здраве".

В новия ни брой ще намерите изкусителни предложения, с които ще впечатлите и най-изтънчения кулинар. Ще научите кои са най-полезните храни, които често изхвърляме, и кои предпазват от задаващите се настинки. Ще разберете кои продукти може да замразявате. Ще ви срещнем и с чудесата на азиатската кухня. Тук са и шест идеи за вегетариански ястия.

Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“, както и съвети за приготвяне на различни видове сосове.

От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите рецепти за кюфтета по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения за нисковъглехидратни вечери.

Ще ви срещнем и с еликсира индийско орехче, с който е добре да се внимава, а наш специален гост е Еми от „Кулинарни вдъхновения с Еми“, която споделя нейните кухненски мистерии. А от корицита ни вкусно ви намига шоколадовия безглутенов пай на Бианка Йовчева от „Вкусно с Бети.

В броя ще откриете меню, подходящо за деца, както и таковасрещу безсъние. Ще ви запознаем и с арменската кухня – древна и облизваща кухнята.

От специалиста по хранене Емилия Белчева ще научите как намаляването на синята светлина помага за отслабването. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X