Напишете дума/думи за търсене

8 грешки в денталната грижа, които унищожават зъбите

Приблизително 2,4 милиарда души по света страдат от кариес. Може да правим ежедневни грешки по отношение на правилната грижа за зъбите, без дори да подозираме за това.

1. Пренебрегвате лошата миризма, идваща от устата ви
Лошата миризма в устата може да означава лоша хигиена или заболяване на венците. Понякога не забелязваме сами устното си зловоние, но лесно може да проверим като оближем вътрешността на китката, изчакаме 10 секунди и след това подушим областта. Може също да натриете задната част на на езика, като използвате пръст или парче памук.

2. Пиете след измиване на зъбите
Разбира се, ще ядете и пиете, след като си измиете зъбите сутрин, но е важно ароматът на вашата паста за зъби да бъде последният вкус в устата за деня. Дори пиенето на чай непосредствено преди сън може да повлияе негативно на зъбите.

3. Изплакване на зъбите след миене
След миене на зъбите може да изплакнете устната кухина с вода за уста. Този навик намалява кариеса на зъбите с до 25%.

4. Не четкате достатъчно дълго
Търкането на зъбите само 30 секунди ежедневно трудно може да доведе до добър резултат. Може да причини кариеси и други зъбни проблеми. Има правило, което гласи, че трябва да отделите поне 30 секунди за всеки от четирите квадранта на устата. С две думи, трябват ви 2 минути, за да почистите добре цялата уста.

5. Четкате твърде силно

Някои хора предпочитат ожесточено да търкат зъбите си с четката, но това може да повреди емайла им и да ги направи чувствителни. Също така е важно да изберете правилната четка за зъби. Най-добре е да се консултирате със своя зъболекар.

6. Миене на зъбите веднага след хранене
Това може да повлияе негативно на вашия емайл, особено ако сте консумирали нещо кисело. Трябва да избягвате да миете зъбите за около 30 минути след хранене.

7. Забравяте да сменяте четката за зъби
Обикновено се препоръчва да сменяте четката си за зъби на всеки 3 месеца.
Или когато забележите, че косъмчетата са се оръфали.

8. Не сменяте четката за зъби, когато сте болни
Четката за зъби не убива бактериите в устата. След боледуване сменете четката, за да не ви повтори скоро същата болест.
И се уверете, че четката за зъби не докосва други четки за зъби, когато сте болни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X