Напишете дума/думи за търсене

Проф. Кин-Чунг: Плакнете устата си с подсолена вода при влизане и излизане от дома

Професор Вонг Кин-Чунг е професор по медицина, който работи успоредно в Хонг Конг и САЩ. Той изпраща тези указания с ценни съвети до своите студенти, но те са важни и приложими за всички нас. Представяме ви ги в съкратен вариант.

Потвърдените случаи на коронавирус са много и голяма част от тях не може да бъдат приети в болница. Това е разбираемо. Просто не е възможно за който и да е град по света да изгради и поддържа толкова много болници за инфекциозни болести, както и болнични легла, нито да разполага с толкова квалифициран медицински персонал в готовност за контрол на тези заболявания.

Истината е, че дори да влезете в болница, вие няма да получите лечение, насочено специално към коронавируса. Предлага се единствено поддържаща терапия. Затова не с разочаровайте, ако не може да влезете в болница. Направете нещата, които ви пиша днес. Това би помогнало да забавите развитието на състоянието си, докато чакате да ви приемат.

От много години съм лекар, както и диетолог. Методът ми е научно обоснован. Моля, не се колебайте да разпространите съобщението ми до другите ви колеги. Тези мои съвети може да помогнат на хората, които се окажат в описаните от мен ситуации.

Не препоръчвам самолечение! Необходимо е единствено да печелите време.

1. Всеки член от вашето семейство трябва да изплаква устата си с подсолена вода 
при влизане и при излизане от дома. Използвайте студена вода, а не гореща. Студената вода ще свие кръвоносните съдове в устата и в гърлото, като по този начин ще намали шанса вируси да навлязат в потока на кръвта. Солената вода ще стабилизира s-протеина на повърхността на вируса, което затруднява прикрепянето му към лигавиците. За да влезе в нашето тяло, коронавирусът трябва първо да се свърже с определени специфични протеини в мембраната и чак след това той се размножава. Затова често изплаквайте устата си. Ще бъде още по-добре, ако използвате течност за изплакване на устата, която съдържа алкохол.

2. Ако имате положителна проба на теста, но няма как да ви приемат в болница, самоизолирайте се вкъщи. Това означава самостоятелна стая! И носете маска през цялото време! Членовете на вашето семейство също трябва да носят маски през цялото време. Ако предотвратите предаването на капчици, едва ли ще заразите някого.
Почистете основно дома си, като използвате 75% спирт. Почистете всеки ъгъл и дори мебелите. Спиртът убива този вирус. Високата топлина - също, така че използвайте гореща вода над 60 градуса, за да перете дрехите си. Този вирус не може да издържа на топлина над 60 градуса. За обувки и дрехи, които не бива да се перат в гореща вода над 60 градуса, ползвайте дезинфектант.

3. Ако пробата ви е положителна, но сте в добро общо състояние, пийте много вода. Не е необходимо водата да е огромно количество, и по няколко глътки са достатъчни. Тялото ви трябва да е постоянно хидратирано.
Чесънът, джинджифилът и лукът също имат свойства срещу този вирус. Необходимо е да ги консумирате по възможност в сурово състояние. Най-добър от тях е джинджифилът. Правете си чайове от него, това ще помогне на кръвообращението, което, от своя страна, засилва имунната система. Добрата имунна система е от изключително значение, независимо дали човек е хоспитализиран или си е у дома.

4. Топлата пилешка супа е типичен лек срещу настинки и грип, който дори лекарите препоръчват. Хапвайте я често. Вземете си висока доза витамин С, 4000 mg дневно. Витамин С оказва влияние върху самовъзпроизвеждането на вируса и може да стабилизира външната повърхност на кръвоносните съдове, което, от своя страна, прави шанса за проникването на инфекцията в белите дробове по-нисък. Пийте червено вино (не бяло). Червеното вино съдържа полифенол, който действа като защита на тъканите срещу възпаление. Това е в съответствие с препоръките за лечение, издадени от здравните власти в Китай.

5. Малки количества аспирин (5-20 mg) също може да бъдат от полза. Освен че аспиринът е противовъзпалително, той снишава вискозитета на кръвта. Според информацията, с която разполагаме, по-високият вискозитет и намалената скорост на циркулация на кръвта не са благоприятни за имунната система и благоприятстват повторение на вируса. В китайската медицина билката астрагал (б.р. сграбиче), кодонопсисът и американският женшен съдържат флавоноиди, които предпазват клетките от тежки увреждания.

6. Ключът е да не спирате да се храните здравословно
. Ако нямате апетит за някои по-твърди храни, не ги яжте. Хапвайте от всичко, което ви допада. Докато се храните, имате контрол над проблема. Наблюдавайте уринирането си. Трябва да ходите до тоалетна по много пъти на ден в нормално количество.

Споделете този опит и се грижете добре за себе си и за семействата си!

Изненадващите употреби на водата за уста в домакинството

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X