Напишете дума/думи за търсене

Какво казват чертите на лицето за нас

Има връзка между черти на лицето ни и нашите личностни черти. Ако имате малък нос или широко лице, не става въпрос само за генетика. Това също може да предскаже вашето поведение и реакции.

1. Колкото по-широко е лицето, толкова повече тестостерон имате
Колкото по-широки са скулите ви, толкова по-голяма е вероятността да бъдете нападателни и дори агресивни според науката.
По-скоро предпочитате да влезете в конфликт, вместо да го игнорирате.

2. Колкото по-слабо е лицето, толкова по-малко ще страдате от инфекции
Учените откриха, че колкото по-малко мазнини имате в бузите, толкова по-леки са заболяванията ви и по-малко се стресирате. Собствениците на слаби лица също са склонни да изпитват по-рядко тревожност и депресия. Активните хора имат по-малко мазнини по лицето и са по-щастливи.

3. Дългите носове не ви правят лъжци, а по-амбициозни

Изследователят Абрахам Тамир дълго време изучава чертите на лицето и връзката им с личността. Той отбелязва, че хората с дълги носове могат да бъдат много амбициозни, имат добри инстинкти и имат качества да бъдат лидери.

4. Мъжете с бебешки лица са по-мекушави
Господата с детски черти са по-малко доминиращи в първата час тна живота си, но се научават как да бъдат по-уверени, докато растат.

5. Хората с висока линия на веждите са по-любезни
Индивидите, които са по-приятни, имат по-висока линия на веждите и по-малки чела. Изследователите забелязали, че тези, които имат високи нива на съвестност и приветливост, имат подобни лица.

6. Колкото по-къс е носът, толкова по-чувствителни сте
Хората с чипи и къси носове по-лесно показват чувствителните си страни. Също така те са по-мили от другите.

7. Екстровертите имат изпъкнали брадички
Комуникативните хора имат общи черти на лицето. Колкото по-голям екстроверт е един човек, толкова по-изпъкнали са носът, устните и брадичката му. Освен това има по-силни мускули на челюстта.

8. Профилът, с който позирате, показва колко сте емоционални
Ако сте по-емоционални и изразителни, сте склонни да позирате за снимка с лявата буза на преден план, защото изглежда по-фотогенично. Позирането с десния профил говори, че сте по-скоро научен тип.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X