Напишете дума/думи за търсене

С този метод привличаме най-желаните неща

Много хора не го осъзнават, но нашите мисли контролират до немалка степен какво се случва в живота ни. Мозъкът ни е мощен и притежава сила, за която не си даваме сметка. Най-малкото, което може да направим, е да се научим да наблюдаваме някои от тези процеси. След това ще започнем да контролираме мислите, които биха ни довели до желаните неща.

Забелязали ли сте как, когато закъснявате за някъде, хващате всички червени светофари в града? Защо мислите, че това е случайно?

Има теория, според която мислите ни привличат реалността. Звучи страшно, но може да се превърне във вдъхновяващо средство всъщност.

Не е лесно да контролирате всяка мисъл, която минава през вашия мозък. Негативните идеи изскачат в главата ви неканени и това е нормално. Просто трябва да се опитате да бъдете достатъчно внимателни, за да се коригирате, когато нещо вредно започне да пробива в съзнанието ви. Ако работите върху това с постоянство, ще си изградите нов, по-оптимистичен поглед върху себе си, живота и заобикалящата ви среда.

Филтрирането на коментарите, които правите за себе си, е от решаващо значение. Спрете да казвате „толкова съм глупава“, когато правите нещо, което не ви харесва съвсем. Престанете да се наричате дебела само защото се наслаждавате на купа със сладолед. Не сте идиот само защото сте изпуснал нещо. Изричането на тези неща кара вашето подсъзнание да повярва в тях.

А подсъзнанието ви е като калкулатор и е важно да му подавате правилната информация. Ако непрекъснато засилвате положителната нагласа, любовта ви към себе си ще расте. Знаете, че калкулаторът не може да направи нищо сам – вие сте тези, които му задавате правилните числа и знаци. Затова се постарайте (може и с помощта на човек, който добре ви познава и обича) да дефинирате няколко свои положителни черти. И не спирайте да си ги повтаряте. Пускайте ги в "калкулатора" и на финала резултатът ще е положителен. С течение на времето ще забележите разлика в отношението ви към себе си.

Това е само един пример. Тази концепция работи във всички аспекти от живота. Утвържденията са мощен начин да поемете контрол над живота си. Счита се, че са толкова мощни, че дори спортисти, които работят с този метод и визуализират как практикуват уменията си, действително стават по-добри – така сякаш физически са практикували, а не само ментално.

Каквато и част от живота си да искате да подобрите, може да работите активно всяка вечер. Докато заспивате, повтаряйте утвържденията на себе си. Може да бъде всичко: подобряване на отношенията ви с някого, получаване на повишение в работата, печелене на повече пари и др. Ако многократно визуализирате нещо с абсолютната вяра в неговата възможност, вие се приближавате до реалността за това нещо.

Използвайте разумно този метод. Започнете с нещо малко, на пръв поглед незначително – да речем, да се мотивирате да се храните по-здравословно. Много е важно да усетите как работи утвърждаването, за да може да го ползвате и за по-големите си мечти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X