Напишете дума/думи за търсене

Ползата от флоралните води за кожата

Флоралните води, наричани още хидрозоли, се получават чрез дестилация на цветя. Често се сравняват с етерични масла, тъй като са два продукта, които са изключително свързани, и двата получени благодарение на едни и същи техники на екстракция. Действието на флоралните води обаче е по-меко, по-малко агресивно, тъй като те до голяма степен са направени от вода. По този начин флоралните води са подходящи за всички видове кожи, дори и за най-чувствителните, по-специално за тези на бебета и бременни или кърмещи жени.

Флоралните води са признати със своите пречистващи, избистрящи, хидратиращи и регенериращи свойства.

Важно е обаче да избирате органична флорална вода, с която ще избегнете излагането на кожата на пестициди.

Внимавайте как я съхранявате, тъй като флоралната вода е много чувствителна към развитието на бактерии: пазете я от светлина и топлина. Може също така да я съхранявате в хладилника за освежаващ ефект.

Как да ползвате флорална вода?
Основната употреба на флоралните води е козметична. Използват се върху лицето, всяка сутрин и вечер, или след премахване на грима ви, за да почистите и възстановите баланса на PH на кожата си. Можете да ги нанасяте или чрез спрей, или с памучен тампон.

Какви са свойствата на флоралните води?
Според цветето, използвано за направата му, свойствата на флоралната вода варират. Ето няколко примера:

- Розовата флорална вода е най-популярната у нас и причините са очевидни. Тя води до тонизиране, стягане и овлажняване на кожата.

- Цветната вода от лавандула има пречистващи и успокояващи свойства. Препоръчва се например след бръснене или след ексфолиране на кожата. Флоралната вода от лавандула служи и за почистване на мазна, акнеична и раздразнена кожа. Тя е като антиинфекциозна бариера и може да почисти малки рани или белези.

- Цветната вода от метличина стяга порите, облекчава подутите, уморени или раздразнени очи.

Освен като грижа за кожата, флоралните води може да облекчат уморени крака и да ви освежат вместо дезодорант.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X