Напишете дума/думи за търсене

Как да се справим с проклетата свекърва

Когато се тръшкате, че сте случили на кофти свекърва, си представете, че някои жени не случват ни на свекърва, ни на съпруг. Ако отношенията с вашата половинка са хармонични, не бива да ги съсипвате, само защото с майка му говорите на различни езици.

1. Опитайте с добро
Това е първият и най-важен съвет. Единственият пряк път към неуспеха е конфронтацията. Ако решите да покажете зъби, това обрича моментално отношенията ви с тази жена и със сигурност ще нарани съпруга ви.
Когато действате с добро, вие сте силни, нищо че вероятно се страхувате да не изглеждате по-уязвими.

2. Не взимайте нищо навътре
Тя може да се опита да ви предизвика всячески – и да обиди готвенето ви, и да иронизира някой ваш недостатък, и да подложи на тест търпението ви. Приемете по презумпция, че тя ще опита да направи тези неща. Както се казва, това й е „работата“ на свекървата. Опитайте да не го приемате лично – представете си, че която и да беше на ваше място, щеше да е подложена на същото. И най-добрата готвачка, и най-съвестната домакиня някъде, някога по света са били обиждани от своите свекърви.
Така че забравяйте по-бързо и медитирайте по-често.

3. Уважавайте я, но не й се подмазвайте
Тази жена е отгледала мъжа на мечтите ви все пак, нали? Колкото и да е проклета, би трябвало да има някакъв пръст във вашето щастие. Демонстрирайте й уважение, дори го вербализирайте всеки път, когато може. Нека знае, че оценявате ролята й в живота на съпруга ви. Но никога и за нищо не й се подмазвайте. Това ви поставя в подчинена позиция, а от това нищо добро няма да произтече. Освен това неискреността наторява трудните отношения допълнително.

4. Изненадвайте я
Не говорим за подаръци и цветя. Съвсем други са нещата, с които ще спечелите тази жена (или поне ще подобрите атмосферата помежду си). Да речем, скарали сте се. В същото време тя ви е споменала, че не може да намери добра рецепта за шоколадови мъфини. Изпратете й някоя рецепта. Нека види, че сте широкоскроена и че дребните кавги не диктуват поведението ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X