Напишете дума/думи за търсене

Най-големият затвор, в който живеем, е страхът от това

Спрете да се притеснявате какво мислят другите за вас. Те дори не сещат толкова често, колкото предполагате, за вас.

Ето 7 причини, поради които трябва да се разделите с токсичната си нужда от одобрение и да спре да ви пука какво казват другите или мислят за вас.

1. Никой друг освен вас не знае през какво преминавате през живота. Колкото и да се опитвате да обясните на околните, никой никога няма да разбере начина, по който се чувствате. Мненията на хората изобразяват собственото им отношение по определен въпрос. Те често се основават на това, което биха направили, ако бяха на ваше място. Те ви слушат, но говорят от тяхната гледна точка. Има хора, които предпочитат да бъдат неутрални и да бъдат обективни, когато става дума за споделяне на мненията си. Но те са рядкост. Мненията на повечето хора винаги се влияят от техните собствени чувства и предпочитания, или с други думи, субективни са.

2. Някои хора никога няма да ви харесат, независимо какво правите. Винаги си напомняйте това. Особено когато се побърквате заради мнението на някого за това как трябва да живеете живота си. Не сте на тази земя, за да задоволявате околните. Живейте живота си по начина, по който искате, и оставете другите да си говорят. Това е единственото нещо, което могат да направят така или иначе.

3. Вие сте единственият човек, който знае какво е най-доброто за вас. Ти си този, който знае какво те прави щастлив и какво те кара да плачеш. Ти си този, който знае какво изпълва сърцето ти с радост и кое те кара да се чувстваш неудобно. Позволете си вие да бъдете съдници за това, което ще поканите и какво ще избягвате в живота.

4. Единствената причина, по която ви съдят и мразят, е, че те са недоволни от живота си. В повечето случаи това е истината. Хората, които са доволни от състоянието на битието им, и хора, които са доволни от себе си, никога няма да губят времето си да се намесват във вашето ежедневие. Единствените хора, които правят това, са тези, които не могат да постигнат това, което имате.

5. Животът ви е ваше собствено пътуване. Вие решавате как да го изживеете. Вашето пътуване са вашите правила. Вашият избор. Вашите решения. Вашите грешки. Вашият живот. Вие сте този, който отговаря за начина, по който го живеете. Оставяйки мнението на други хора да ви влияе, само им давайте повече власт и контрол върху вас.

6. Животът е твърде кратък, за да го живеем според правилата на други хора. Когато се замислите колко пъти сте оставяли мнението на други хора да ви повлияе и осъзнавате, че всички тези секунди, минути, дни и месеци в комбинация вероятно правят година или две, прекарани в притеснения какво мислят другите за вашите решения.

7. Грешките ви са ваши. Последиците ще ви научат на уроците, които трябва да знаете. В крайна сметка, дори и да направите грешка, вие сте този, който си пати или печели от резултатите. Затова не позволявайте на никого да ви го отнеме. В крайна сметка, всичко е за ваше добро.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X