Напишете дума/думи за търсене

Пародонтоза – как да решим проблема сами

Пародонталната болест е проблем, който засяга около 70% от населението на света. Хората, които са успели да избегнат това заболяване, могат спокойно да бъдат наречени късметлии. Стартиралата парадонтоза дори води до загуба на зъби, но това не са само козметичен проблем. Тя може да бъде предупредителен знак, че има друг проблем в организма.

Антипародонтални лекарства

Малко хора знаят причините за пародонтоза. Експертите не са съгласни относно факторите, причиняващи това заболяване.
Няма панацея за него. Мнозина са се сблъсквали с това на пръв поглед безобидно явление, но лекарите са установили, че хората, които имат кървящи венци, обикновено живеят с 5 години по-малко.

Със сигурност е известно, че пародонтозата е една от проявите на отслабена имунна система (по-специално дефицит на някои минерали и витамини).

Как се лекува пародонтозата?

Има смисъл да започнете с преглед на стомаха. Проблем с венците често възниква от факта, че стомахът не усвоява достатъчно добре хранителните вещества.

Ефективен начин за предотвратяване на болестта е изплакването. За изплакване може да вземете невен (инфузия), солен разтвор (1 ч. л. в 1 ч.ч. вода - плакнете устата след всяко хранене).
Същото важи и за содения разтвор. Може да направите разтвор със сол и сода бикарбонат в равни пропорции.
Друг вариант е да вземете сурово цвекло, обелете го, настържете и нанесете върху венците. Препоръчително е да го държите за 1 час или 2 часа. Не се препоръчва да го оставяте за една нощ. Полезно е да изсмучете целия сок и да изплюете пулпата.

Друг помощник е алоето. Вземете лист от това растение, обелете го и приложете от вътрешната страна, тази, която прилича на гел.

Борови иглички. Дъвчете шепа от тях, докато загубите вкус (в рамките на 1-2 часа).

Сол, сода бикарбонат и пепел от брезова кора се смесват в равни пропорции. Вземете 2 чаени лъжички от сместа и добавете пулпата от агаве. Излейте достатъчно вода, за да образувате пастообразна каша. Намажете венците с нея и задръжте за 1 час. Препоръчително е да направите процедурата един час след хранене.

Устата дава сигнали за сериозни заболявания

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X