Напишете дума/думи за търсене

Огледално отражение: когато тялото говори

Знаете ли какво е огледалното отражение и как то може да ви помогне да се свържете с хората, на които държите?
Още от началото на човечеството винаги сме намирали начини да общуваме отвъд думите.

Биологичното наследство е част от всеки човек, така че е фундаментално да разбираме определени поведения или процеси. Тялото има свой собствен метод на комуникация и е важно да се научим как да го дешифрираме.

Огледално отражение: когато тялото говори
Тялото има доста комуникативен капацитет. Хората около вас вероятно ще могат да идентифицират някакъв дискомфорт от стойката на тялото или изражението ви например.

Това не е само инструмент за инстинктивно оцеляване, който ни е помогнал да оцелеем като вид в древни времена, когато странен звук ни е карал да спрем и да се огледаме. Мозъкът улеснява и другите да възприемат поведенчески сигнали.

Това обяснява защо може да се свържете почти веднага и да поддържате добри отношения с някои хора, докато с други е точно обратното.
Не е трудно да се разбере, когато някой се чувства неудобно по време на разговор. Може дори да усетите дали някой просто слуша от учтивост и няма нулев интерес към разговора, или е изцяло погълнат от това, което чува.

Как огледалното отразяване може да ви помогне да спечелите някого

Огледалото е ключът! Тази техника се състои в съпричастност с другия човек и създаване на хармония чрез жестове и изражения на тялото.
Имитирането на позата му ви позволява да установите по-голяма близост и съучастие. Това обикновено се прави несъзнателно и естествено, тъй като това е типична физическа реакция в социални ситуации. Може обаче да го използвате и като инструмент в изкуството на съблазняването.

Обяснението на този механизъм се крие в огледалните неврони, които участват в имитационно, емпатично и социално поведение.


Оръжие за съблазняване
Тази черта може да помогне за привличането на потенциален партньор или да проверите дали сте свързани с този специален за вас човек. Просто наблюдавайте хора, които току-що са започнали връзка- те се докосват и са близо един до друг през повечето време. Вероятно дори застават в подобни пози.

Препоръки за огледално отражение за по-ефективен флирт

- Поддържайте изправена позиция, гледайки право напред и избягвайки да свивате рамене, не само за да заемете по-добра стойка, но и за да покажете увереност.
- Ръцете винаги трябва да са извън джобовете ви, а не скрити, тъй като това показва несигурност, според проучване, проведено от екип от Колумбийския университет.
- Погледнете другия човек, когато говорите и когато той общува с вас (тези, които избягват да гледат в очите, обикновено са срамежливи, но могат да го поправят).
- Може да се наведете малко към събеседника си, за да изразите интерес, но не го докосвайте или нахлувайте в личното му пространство.

Как да разберете дали някой ви харесва
Според изкуството на огледалото някой може да ви хареса, ако гледа право във вас. Тогава зениците му се разширяват малко и се навежда към вас. Ще разберете дали отсрещният не се интересува особено от вашата особа, ако постоянно гледа часовника си или ако позата на тялото му праща сигнал за дистанция.

Имайте предвид, че това са приблизителни твърдения и всеки човек е различен, както и начинът му на общуване. Може би, точно като вас, другият човек умишлено променя стойката си. Главно, за да ви накара да мислите, че не ви харесва, защото е нервен около обекта си на желание.

Кои жестове да не използваме на бизнес срещи?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X