Напишете дума/думи за търсене

Да си силна жена, не е само удоволствие

Свикнали сме да приемаме идеята за „силната жена“ по един изключително романтичен начин. Да, тя е привлекателна, защото е умна, комбинативна, мъдра, широкоскроена – край нея на човек му е леко. Има обаче неща, за които рядко се говори. А те също са част от живота й.

1. Силната жена често е тъжна

Тя е преживяла толкова много, преодоляла е толкова, че нейното безгрижие е изпаднало назад по пътя. Тя е наясно, че съществуването ни на този свят не е песен, нито стих, а неуморна борба – борба, която често не може да бъде спечелена от „добрия“. И това я прави тъжна. Всъщност умният човек е тъжен – това е цената, която се плаща за осъзнаването на трудните истини.

2. Силната жена трудно се очарова

За да стане силна, тя толкова пъти е била разочарована, че вече трудно се поддава на очарованието. Силната жена не строи пиедестали, не гради илюзии, не вярва в чудеса. Силната жена познава добре човешкото същество и знае, че то е изтъкано преди всичко от слабости. Нейната сила е в това, че въпреки това го обича.

3. Силната жена е недоверчива

Не, тя не е мнителна. Мнителни са малките души, които мислят, че всеки ги лъже. Силната жена обикновено има малко приятели и те са проверени с годините. Когато я засипят с похвали и комплименти, тя не се впечатлява и дори напротив, възможно е да я отблъснете. Когато я засипете със самохвалство, най-много да ви се усмихне снизходително и да забрави за вас веднага.

4. Силната жена не споделя

Тя има навика да казва, че е добре, че е супер даже. А всъщност може би страда. Може би има проблеми. Дори нужда да ви разкаже. Но тя няма да го направи. Тя знае, че никой не може да й помогне, освен тя сама на себе си. Но често това я кара да задържа в себе си гняв и тъга.

5. Силната жена е цинична

Зад своя цинизъм тя прикрива невъзможността си да бъде весела, да бъде просто щастлива. Тя вътрешно съжалява вечно позитивните хора, смята, че те лъжат себе си и света, че те крият от себе си и света проблемите, тревогите, страховете. Тя става цинична като бариера срещу същите тези проблеми, тревоги и страхове.

6. Силната жена трудно се влюбва

И това е следствие на всичко друго, което изброихме дотук. Тя се доверява трудно, тя се очарова трудно, тя има завишени критерии и допуска твърде малко хора наистина до себе си. Хубавото е... да, има и хубава част... че когато се влюби, силната жена обича и е щастлива като никоя друга!

Силната жена никога не говори така

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X