Напишете дума/думи за търсене

Защо толкова много жени обичат да гледат порно

Един от най-популярните безплатни сайтове в света - Pornhub, който се посещава от 156 милиона души всеки месец, наскоро разкри, че жените съставляват една четвърт от глобалната му аудитория.

Жените обичат да гледат порно по много от същите причини, поради които мъжете. Намират го за сексуално вълнуващо и го използват като средство, което им помага да фантазират по време на мастурбацията.

Какъв вид порно харесват жените?

Жените са склонни да гледат различни видове порно от предпочитаните от мъжете жанрове.

Голяма част от порнографията все още се прави за мъжка аудитория, но това също се променя, като се изисква повече по-качествено порно, както и повече сюжети, задвижвани от жени.

Аманда де Каденет, редактор на Marie Claire, направи проучване за съвременните отношения между жените и порнографията.

Според него 31% от жените заявяват, че гледат порно всяка седмица, а 10% споделят, че гледат порно ежедневно.

Резултатите от проучването за типовете порно, които жените харесват най-много:
Хетеросексуално порно: 63%
Лесбийско порно: 44%
Разнообразие от видове порно: 31%
Хард-порно порно: 28%
софт-порно или арти порно: 26%
Гей порно: 13%
Друг вид: 13%

Друга област, в която жените са по-склонни да купуват видеоклипове, когато са във връзка, е категорията за сексуално образование, която се завръща, продуцирана от Александърския институт, и различни канали в YouTube.

Как обичат жените да гледат порно - сами или с партньор?
Те гледат по-малко порно с партньор, отколкото сами, като 66% твърдят, че никога не гледат с любимия си. 31% казват, че гледат с партньор от време на време и само 3% споделят, че никога не гледат заедно.

Широката достъпност на порнография в интернет промени начина, по който много жени гледат на секса.
В известен смисъл това е положително, тъй като позволява на жените да наблюдават сексуалната ситуация, която смятат, че биха искали да опитат и изследват допълнително.

Възможно е обаче да има отрицателни последици, когато жените виждат сексуални практики, в които не искат да участват, и се чувстват сякаш нещо не е наред с тях, защото не искат да опитат техники като дълбоко гърло, завързване и пляскане, анален секс или групов секс.

Друг е въпросът, че жените може да искат да гледат порно, което се вписва в собствените им фантазии, а не тези, които са често срещани сред мъжете.

Жените обичат да гледат порно, което може да се впише в техните фантазии, а не в мъжките фантазии, както може да се види с огромното количество секс играчки, които са налични и направени специално за жени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X