Напишете дума/думи за търсене

Безпокойство от оргазъм – как да се справим с него?

Безпокойството от оргазъм е тема, на която не се обръща достатъчно внимание, но това е истински проблем, който засяга много жени.

Тревожността от оргазъм е чувство на нервност и стрес около способността за достигане до кулминация, обикновено по време на партньорска сексуална активност. Тревожността от оргазъм може да се прояви чрез хиперфокусиране върху свършването или прекомерно безпокойство за липсата на такова.

Какво причинява безпокойство от оргазъм?
Липсата на сексуално положително, фокусирано върху удоволствието сексуално образование е важна причина за безпокойство от оргазъм.

В нашето сексуално освободено общество много жени се чувстват принудени да правят страхотен секс с умопомрачителни оргазми. Въпреки че са направени големи крачки, за да се помогне на жените да постигнат оргазъм чрез самостимулация, милиони жени се борят да постигнат оргазъм, когато е намесен мъж.

Способността за оргазъм е от първостепенно значение за жените, като приблизително 25% от тях никога не са го изпитвали или изпитват трудности да го изпитат. Още повече жени не достигат оргазъм по време на партньорски секс, като проучване съобщава, че само 18,4% от дамите достигат оргазъм само по време на полов акт.

За момичетата, които искат да преодолеят безпокойството от оргазъм и да изпитат сексуално удовлетворение, предлагаме тези шест съвета:

1. Спрете да мислите прекалено много и практикувайте внимателност
Някои жени прекаляват с мисленето повече от мъжете поради мозъчната активност, както показва проучване на Amen Clinics.
Прекомерното мислене причинява стрес и безпокойство, най-честите причини, поради които 58% от жените не достигат оргазъм. Чувството на безпокойство може да причини затруднения при оргазма, тъй като създава бариера пред сексуалното удовлетворение.

Според експертите прекомерното мислене е най-значимата бариера пред женския оргазъм. Подобно е на „гледането". Например фокусирането върху себе си от гледна точка на трето лице по време на сексуална активност, вместо жената да се фокусира върху своите усещания или сексуален партньор.

В спалнята много жени се преуморяват и намират за предизвикателство да достигнат кулминацията поради негативните мисли. „Прекомерното мислене ви дава тунелна визия, която може да се съсредоточи само върху това, което не е наред в живота ви", пише известният психолог д-р Сюзън Нолен-Хоексема, която помага на жени, които размишляват твърде много.  Възприемете положителна за удоволствието перспектива, за да постигнете оргазъм.

За много жени практикуването на внимание е жизненоважно за преодоляване на безпокойството от оргазъм.

2. Фокусирайте се върху удоволствието, а не върху кулминацията
Докато някои жени могат лесно да се стимулират до оргазъм, до 65% от жените не достигат оргазъм по време на полов акт, дори и при стимулация на клитора.

Ако тревожността от оргазъм ви пречи да постигнете кулминация с партньор, може би си струва да се съсредоточите върху сексуалното удоволствие. Сексът с целенасочена цел може да създаде голям вътрешен натиск и може да ви накара да се чувствате разочаровани, когато не постигнете оргазъм.

Натискът може да създаде безпокойство и да направи оргазма още по-труден. Очакването за кулминация е известно като императив на оргазма.
Даването на приоритет на сексуалното удоволствие може да помогне за облекчаване на притесненията от оргазма.

Премахнете фокуса от оргазмичната цел и следвайте пътешествието на удоволствието. По-вероятно е да постигнете оргазъм, когато сте на път към удоволствието.

3. Вие не сте счупени, вие сте нормални
Обичайно е жените да изпитват безпокойство от оргазъм в някакъв етап от живота си. Много дами намират за предизвикателство кулминацията или никога не са изпитвали оргазъм и това е съвсем нормално. Не забравяйте, че когато става въпрос за оргазъм, няма такова нещо като „нормално".

Всяка жена е различна и има различни оргазмени преживявания. Това, което работи за една жена, може да не работи за друга. Някои жени не достигат оргазъм до четиридесетте си години или дори по-късно и това е нормално.

Важно е да разберете, че не сте необичайни, повредени или счупени, защото не достигате до оргазъм толкова често, колкото бихте искали или очаквали.
Научете какво работи за вас и задайте реалистични очаквания, без да се сравнявате с другите.

4. Комуникирайте чувствата си
Ефективната комуникация е жизненоважна за преодоляване на тревожността от оргазъм. Откритата комуникация по безопасен и неосъждащ начин може да помогне за премахване на стреса в спалнята.

Ако сте във връзка, говорете с партньора си за вашите желания, предпочитания и граници. Това може да му помогне да разбере вашите нужди и да се научи как да ви подкрепя.

Помнете, че мъжете не четат мисли. Ние мислим различно от жените и това е добре. Ето защо е изключително важно да съобщите вашите нужди и желания ефективно.

Може да покажете на партньора си как обичате да бъдете докосвани или да го насочвате с ръцете си, за да ви помогне да откриете нови усещания.

5. Опитайте нови техники
Пътят към кулминацията варира при жените. Ако сте човек, който се бори за оргазъм по време на секс, опитайте различни техники, които да ви помогнат да постигнете неуловимото голямо О.

Изследователи от платформата за сексуално удоволствие OMGYES идентифицираха четири техники, които да помогнат на жените да увеличат сексуалното удоволствие. Според OMGYES Pleasure Report американките съобщават, че техниките „плитко", „сдвояване", „люлеене" и „под ъгъл" правят вагиналния полов акт по-приятен.

Сношението е само една техника за правене на любов; жените могат да достигнат оргазъм чрез непроникващи техники като куняза.

6. Научете какво ви доставя удоволствие
Много жени са се убедили, че не могат да постигнат оргазъм, защото са преживели години на незадоволителен секс. Също така може да бъде предизвикателство да разкажете пред партньор или приятели за оргазмената дисфункция. Липсата на сексуални познания може да доведе до безпокойство в спалнята.

Дезинформацията относно женската сексуалност е широко разпространена, тъй като има много погрешни схващания относно женската сексуална възбуда и женския оргазъм. Подобна дезинформация е допринесла много жени да се чувстват неадекватни.

Холивудската актриса и писател Ким Катрал (изиграла Саманта Джоунс в „Сексът и градът") вярваше, че не е в състояние да постигне оргазъм , докато не изпита първия си оргазъм, когато става на 40. Въпреки че играе сексуално самоуверена героиня на екрана, Катрал се бори да постигне оргазъм, докато не среща третия си съпруг и тя не научава какво я възбужда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X