Напишете дума/думи за търсене

3 признака, че ни е време за промяна

Есента като цяло е период, в който ни налягат мрачни мисли и зацикляме, пък дори и да си нямаме никакви проблеми. При по-чувствителните периодът може да бъде направо мъчителен – депресия, отпадналост, липса на желание за каквото и да било. Не чакайте да отмине от само себе си. Разбира се, не бива и да се взирате в това състояние, но една или няколко промени в начина на живот със сигурност ще ви се отразят добре.

Нямате желание за нищо

Събуждате се и ви се иска да се скриете обратно под завивките. Не можете да си представите откъде ще намерите сила да станете отново, пък да намерите и нещо за обличане, пък да отидете до работа, че и да изтърпите целия този стрес наново. Иска ви се да се скриете от света и никой да не иска нищо от вас. Просто да гледате в една точка и да очаквате нещо да се промени. Летният ентусиазъм, който настъпваше, когато си мислехте за пътуване или за среща с приятели, отлетя на юг и сега ви се струва, че вече нищо няма значение. А дори и да има, не би ви зарадвало.

По-нервни сте от всякога

Избухвате за дреболии, все някой ви е виновен за нещо, въобще светът ви е крив. Повечето хора ви дразнят. Дразните се понякога дори на самите себе си. А това, че нямате как да промените киселото си настроение, ви дразни допълнително.

Циклите на едно място

Дали става въпрос за вашата връзка или за вашата работа, когато усетите, че сте зациклили, незабавно опитайте да смените посоката. Пускането по течението понякога изглежда най-удобният начин да се придвижим напред, но никога не е добра идея да го правим, без да държим контрола над скоростта и посоката. Наблюдавайте се, анализирайте се и не допускайте пропадане за дълго време.

Какво бихте могли да промените

Зависи от начина ви на живот, разбира се. Понякога проблемите просто имат нужда от своето разрешаване, но това не означава, че трябва да чакате в депресия, докато съдбата ви обърне внимание. Големите промени като напускане на работа и намиране на нова или пък напускане на половинката и намиране на нова оставяме на вас. Ето обаче какви малки промени може да направите, които да върнат желанието ви за живот в някаква степен:

започнете спорт или поне някакви упражнения

сменете нещо в хранителния си режим – например започнете да пиете повече вода или спрете да пиете бира, или пък започнете да вечеряте рано – до 18 ч., за да си лягате с празен стомах

направете пътуване – може да е за уикенд или за седмица, но сменете обстановката

вземете си домашен любимец – ако не може да се грижите за куче, вземете хамстер или рибки, живинката вкъщи ще измени веднага атмосферата

започнете курс: готварство, градинарство, грънчарство – каквото ви влече, само и само да се откъснете от монотонността

включете се в благородна кауза – има десетки призиви за помощ в интернет, както и организации, които имат нужда от доброволци тук и там. Усещането, че помагате на някой друг, ще помогне много бързо на вас самите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X