Напишете дума/думи за търсене

Домашни хрупкави бишкоти

необходими продукти:

1/2 ч.ч. меко масло

1 ч.ч. захар

3 яйца

3 с.л. портокалов сок

1 ч.л. настъргана портокалова кора

1 ванилия

3 ч.ч. брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

1 ч.ч. микс от бадеми, лешници, сушени плодове

1/3 ч.ч. шоколадов чипс

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 175°С. Пригответе широка и плитка тава и я покрийте с хартия за печене.

2 Сложете в купата на кухненския робот мекото масло, захарта, яйцата, портокаловия сок и настърганата кора, ванилията и разбъркайте. Добавете брашното с бакпулвера и солта. Сложете ядките, сушените плодове и шоколадовия чипс.

3 Прехвърлете полученото тесто върху хартията и с влажни ръце го оформете на 2 дебели около 2 см продълговати кори. Сложете ги във фурната и печете около 30 мин. Оставете ги леко да се охладят преди да ги нарежете на филийки. Върнете ги във фурната да се запекат още малко или изключете уреда и оставете бишкотите да престоят във фурната на затворена врата няколко часа.

Хрупкавите бишкоти може да съхраните в кутия с капак в продължение на няколко дни.

за още срещи с любими кулинарни блогъри и известни личности, които са виртуози в кухнята, практични съвети, вкусни предложения и интервюта със специалисти по здравословно хранене харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X