Напишете дума/думи за търсене

5 правила на работното място, които трябва да нарушим

Правило 4 - Да живееш заради работата

За много от нас кариерата не е смисълът на живота. Затова е важно и полезно да имате и други интереси, които да ви носят радост и да провокират вашето креативно мислене. Освен това е известно, че много често добрите идеи идват, когато човек поправя нещо в гаража, полива си градината и се радва на цветята или пък кара колело. Заедно с удоволствието, хобито ви носи и усещането за свобода. И когато сте се разнообразили и сте отпочинали добре, решението на проблема, който ви мъчи в офиса, като че ли само ви намира.

Правило 5 - Да общуваш предимно в социалната мрежа

Вярно е, че е безсмислено да ходите по коктейли или служебни мероприятия и да общувате със случайни хора. Много по-бързо и лесно ще намерите необходимите ви контакти в социалната мрежа. В нея можете да се свържете с важни за вас хора в сферата, в която работите и в много други области.

Дискутирайте с тях, задавайте им въпроси, изградете онлайн контакти. Те са бързи, ефективни и неангажиращи. Не забравяйте обаче, че няма нищо по-важно от личните контакти. Една среща на обяд или на кафе, когато разговорът е личен и е очи в очи, е много по-ценна от всеки контакт в социалната мрежа. Личните контакти са много по-продуктивни и наистина може да ви помогнат в кариерата. Не позволявайте на интернет да ги измести или да ги изхвърли от живота ви.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X