Напишете дума/думи за търсене

5 признака, че трябва да ядем повече, за да отслабнем

Звучи невероятно, но е факт - понякога не можем да отслабнем, тъй като ядем твърде малко. Ако всекидневното ви меню обхваща по-малко от 1200 - 1500 ккал, организмът изпада в стрес и вместо да преработва мазнините в енергия, се запасява активно с тях. Проверете дали сте попаднали в този капан.

Постоянно мислите за храна

Ако вместо да работите спокойно, си представяте в детайли вечерята си, ако, когато разгръщате списание, първо отваряте на рецептите с фотографии на храна, а вместо в сексуални фантазии потъвате в кулинарни - значи трябва да ядете повече и по-често. Най-лесният начин е да добавите към менюто си здравословни междинни хапвания - ядки, кисело мляко, пресни или сушени плодове. И всичко ще се дойде на мястото си, а излишните килограми ще се стопят.

Пропускате прием на храна

Най-често в жертва пада закуската - сутрин обикновено не изпитваме особен глад и ни се струва добра идея да изпием само едно кафе. Всъщност това е сериозна грешка. Именно закуската формира здрав метаболизъм и храната, приета сутрин, почти напълно се трансформира в енергия. Ако се откажем от нея, със сигурност през целия ден ще се усещаме по-гладни и ще консумираме по-голямо количество храна. Впрочем, лишаването от обяд и вечеря също е вредно, тъй като стресира организма. Затова не рискувайте да пропускате хранене.

Проблеми с цикъла

Най-тревожният симптом е промяната и дори прекъсването на менструалния цикъл при жените. Преди всичко това е знак, че водите война със собственото си здраве и скоро ще започнат сериозни проблеми. Мазнините са необходими на женския организъм и репродуктивната система, тъй като участват в синтеза на важни хормони, пряко свързани със здравето ни. Не е оправдано да се разболявате в името на няколко размера по-малки дрехи.

Имате силно главоболие

Честите главоболия са знак, че приемате недостатъчно въглехидрати - от тях тялото се снабдява с глюкоза, жизнено необходима за дейността на мозъка. Между другото, точно това е причната, поради която жените на безглутенова диета „оглупяват” - мозъкът няма от къде да се зареди с енергия и минава в икономичен режим. Ако страдате от главоболие или световъртеж, непременно увеличете въглехидратите в менюто си - това е жизнено важно.

Постоянно ви се спи

Ако тялото ви отдавна е минало в режим запасяване с мазнини и се опитва да харчи колкото се може по-малко енергия, постоянно ще усещате необходимост от сън. Когато започнете да се храните нормално, отново ще се почувствате живи и пълни с енергия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X