Напишете дума/думи за търсене

Кейк попс

богато на витамин К

лесно

40 порции

70 мин + охлаждане

За една порция:

84 ккал

мазнини 6,5 г

въглехидрати 9 г

холестерол 12 мг

протеини 1 г

фибри 0,3 г

необходими продукти:

1 ч.ч. брашно

1 ч.ч. захар

6 с.л. какао

щипка сол

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.ч. олио

2 яйца

1 ванилия

1 ч.ч. гореща вода

за слепване:

сметана

масло

за глазурата:

200 г бял шоколад

4 с.л. сметана

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 180°С. застелете тава с хартия за печене и я намажете леко с масло.

2 Смесете сухите и течните съставки по отделно, а след това разбъркайте течните към сухите. Водата добавете накрая. Излейте сместа в съда за печене и го сложете във фурната за около 30 мин. Извадете изпечената основа, охладете я и я начупете на трохи. Смесете я със сметана и масло, докато започне да се слепва добре.

3 Оформете топчета на ръка и ги подредете върху хартия. Сложете ги във фризера за 30 мин.

4 Разтопете шоколада, добавете сметаната. Оваляйте топчетата в шоколада и отново ги подредете върху хартията.

Украсете десерта с шоколадови или с цветни захарни пръчици.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X