Напишете дума/думи за търсене

Пропорцията на ръката може да ни предпази от излишни килограми

Педантичното броене на калории е изтощително, а интернет е пълен с различни диетични планове, но не всички от тях са ефективни. Да не говорим, че отнема време и енергия да съберем цялата информация за това какво да ядем и как да я приготвим. Вместо това не е ли по-добре да се обърнем към най-добрия ни помощник - нашето собствено тяло, или в частност нашите ръце.

Те могат да ви помогнат да измерите размера на порцията, която ви е необходима. Този трик ще бъде достатъчен, за да спазвате здравословна диета и да не наддавате на тегло.

За мъжете се препоръчва храненето им да не е по-голямо от размера на две длани, докато на жените се препоръчва храненето им да не е по-голямо от размера на една длан.

Протеини - една длан

Дланта може да ви каже колко големи трябва да са вашите протеинови порции. Продуктите с високо съдържание на протеини като пилешки гърди, риба, яйца, извара и кисело мляко са здравословни, но не трябва да се консумират прекомерно. Затова е добре да консумирате порция с размера на дланта си.

Въглехидрати - юмрук

Ръката ви ще каже от колко въглехидрати се нуждае тялото ви. Броят на въглехидратите в хляба, зърнените храни, ориза, картофите, киноата или булгура, трябва да бъде ограничен до размера на стиснатия ви юмрук. По този начин ще успеете да дадете енергия на тялото си и да не наддавате на тегло.
За мъжете два юмрука са точното количество тестени изделия, които трябва да консумират. За жените дозата е наполовина.

Сирене - 2 пръста
Сиренето безспорно е вкусно, но не е много здравословно да ядете голямо количество от него. Така че една порция, равна на широчината от 2 пръста, е достатъчна, за да му се насладите и да не навреди на здравето или на фигурата си.

Мазнини – на върха на пръста

Не е необходимо да консумираме много мазнини ежедневно. Затова една фаланга от пръста ви като количество е приемливо като максимално количество дневни мазнини.

Плодове и зеленчуци - 2 пълни шепи
Порциите от пресни, замразени или нарязани плодове и зеленчуци трябва да са с размерите на шепите ви - 2 за мъже и една за жени. Въпреки че за смутита и сокове се препоръчва да се пият по 150 мл на ден, тъй като, приготвени по този начин, в тях се съдържа много повече захар, отколкото в суровите зеленчуци и плодове.

Сладки продукти – един палец
Бонбоните, шоколадът, конфитюрът и бисквитите са пълни със захар. Те са вкусни, но тялото изобщо не се нуждае от големи количества от нея. Така че порциите трябва да са малки. Може да използвате палеца си, за да измерите допустимото количество.

Десерт - юмрук
Сладоледът, тортата, кексовете и други подобни сладкиши също трябва да бъдат ограничени. Правилната порция от любимия ви десерт не трябва да е по-голяма от размера на юмрука ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X