Напишете дума/думи за търсене

Само за тийнейджъри: Ако вашите не харесват гаджето ти

Чувал си, че за „на татко момиченцето“ и за „на мама момченцето“ никой не е достоен, нали? За съжаление това твърдение често е вярно. Родителите си изграждат определени представи за нас и нашето бъдеще, включително и за човека, когото ще обичаме. Ако вашите не харесват гаджето ти, попитай ги спокойно какво против него имат. Подготви се да чуеш доводи, които ще ти е трудно да обориш. Най-добре пожелай да помислиш насаме, преди да им отговориш каквото и да е, защото в момент, в който любимия ти човек е бил нападнат, ти няма как да останеш спокоен/а, а на никого не му е нужен скандал за капак на цялото напрежение.

Остани със себе си и мислите си и прецени доколко твоите родители са прави за него/нея. Би било чудесно да се посъветваш и с друг възрастен, на когото имаш доверие – роднина, родител на приятел или дори учител. Понякога изглежда, че родителите говорят страшни небивалици, но дори в най-глупавите им притесния има доза истина.

След като внимателно прецениш ситуацията, поприказвай отново с вашите. Направи го, когато всички сте спокойни. Започни с това, че не желаеш разправии, а единствено разумен разговор. В идеалния случай ще бъде постигнат компромис и от двете страни. Ако вашите не харесват гаджето ти, защото, да речем, пие повече алкохол, може да обещаеш, че ти ще се държиш по-разумно от него/нея и че никога няма да се качваш в колата му/й, ако е употребил/а алкохол. Ако не го/я харесват, защото нещо в поведението му/й ги дразни, може да се договорите, че няма да го/я водиш у вас твърде често. Ако не го/я харесват, защото смятат, че не се държи достатъчно добре с теб, обещай да си нащрек и да не позволяваш твоят любим човек да те подценява и да се отнася недостойно.

Важното е да не дадеш на едната страна да те настрои срещу другата. Приеми, че има „дупка между поколенията“, както и че няма перфектни хора и ситуации. Много ти се иска всички да се харесват и да бъдете едно голямо и щастливо семейство, но това се случва само в приказките, при това приказките без въображение. Винаги ще има ръбчета, в които ти и твоите близки ще се удряте. Важното е да не позволите тези дребни наранявания да ви спрат от това да вървите напред към по-важните неща.

Ако с времето твоят/а любим/а се докаже като готин и предан човек, вашите може пък да променят мнението си. Считай нехаресването от тяхна страна за подарък – предупредителна лампичка за теб. Щом си обаче напълно убеден/а, че антипатиите им са несправедливи и силно субективни, имаш пълното право да ги помолиш да запазят чувствата за себе си, ако искат да съхранят теб и твоята хармония с един чудесен човек, какъвто е твоето гадже.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X