Напишете дума/думи за търсене

Какво правят щастливите двойки след скандал

Всички двойки се карат - дори щастливите. Този факт няма как да се обори.

Много хора си мечтаят, че един ден ще срещнат перфектния човек за тях и двамата никога няма да имат конфликт. Тази мечта е фантазия, която подкопава способността ви да поддържате хармония в интимните отношения.

Истинската тайна за щастие и успех във връзката е да се научим да се сдобряваме след скандал, за да може да излекуваме раните и да се сближим.

Когато сме готови да приемем, че дори щастливите двойки спорят, може да станем любопитни какво знаят щастливите двойки за споровете, което все още не сме разбрали.

Всички двойки понякога викат, спорят, казват неща, за които съжаляват, дистанцират се или дори се разочароват от партньора си.

Кои са 7-те тайни, които щастливите двойки знаят за споровете и за сдобряването след скандал?

1. Те поемат отговорност, вместо да налагат вина

Връзката е като изкривено огледало.
Може да имате дълга глава и къс торс с гигантски крака или някакво друго странно изображение, което се взира обратно в вас. И понякога това, което виждате, е толкова странно, че дори не се разпознавате.
Това се случва, когато сте в интимни отношения. Не гледате партньора си. Гледате изкривено изображение на себе си. И всичките ви недостатъци и разочарования от вас самите се проектират върху вашия партньор.
Много по-лесно е да обвинявате партньора си, когато нещата тръгнат да се прецакват.
Може да си мислите, че ако той беше направил нещата по вашия начин, вие двамата щяхте да се разбирате много по-добре.
В крайна сметка, обвиняването и осъждането на другарчето ви води до борба за власт между двама ви. Просто пуснете въжето.
Щастливите двойки поемат собствения си дискомфорт и дават на партньора си свободата на собствен избор. Това приемане създава хармония между двама души и връзка, която трае дълго време.

2. Те не изискват споразумение

Една от най-големите причини за борба за власт във връзката е необходимостта партньорът ви да се съгласи с вас. Необходимостта той да се съгласи с вашите желания, мнения и стратегии ще доведе до много конфликти помежду ви.
Вместо това щастливите двойки разбират, че интимността не изисква съгласие.
Споразумението няма да ви сближи, но автентичността ще. Когато споделяте истината си и поемате отговорност за емоциите си, отваряте вратата на партньора си да сподели и своите.
Автентичността е висока вибрация и нейното изразяване създава близост.
И двамата се чувствате чути и разбрани. Може невинаги да сте съгласни, но изведнъж не е толкова важно, защото се чувствате свързани. Това е магията на интимността.
Да бъдете автентични и да говорите, за да споделяте и изразявате чувства, позволява по-дълбока връзка.

3. Те се борят за връзката, а не помежду си

Единственият изход от борбата за власт във връзката е да се борим за любовта, вместо за надмощие. Това изисква ангажимент за намиране на печеливша печалба, а не печеливша загуба от несъгласие.
Печелившата печалба изисква повече креативност и усилия от двамата, но си заслужава. Няма нищо по-смъртоносно за любовта и интимността от компромиса.
Ако и двамата трябва да се откажете от нещо, за да приключи битка или скандал, и двамата ще се чувствате недоволни. Няма да го усещате като любов, ако трябва да се откажете от нещо, което цените, само за да се разберете.
Щастливите двойки не жертват своите нужди, мислейки, че това ще подобри нещата. Вместо това те се борят за връзката и разбират значението на повторното свързване и сдобряване след кавга.

4. Те не приемат извинение, докато не решили проблема

Устремът към прошка може да причини много проблеми, ако не сте готови да оставите спора. Страхотно е, че вашият партньор е готов да поеме отговорност и да се извини за поведението си, но това не означава, че сте готови да заметете ситуацията под килима.
Ако се окажете неподвижни, спорейки в съзнанието си за казаното или направеното, вие не сте готови да приемете извинението, което е предложено.
Когато приемете извинение, това означава, че сте готови да оставите спора. Ангажирате се да не повдигате темата отново.
Не приемайте извинение, защото искате скандалът да приключи. Приемете извинение, защото сте готови да пуснете проблема и да се свържете отново с партньора си.

Щастливите двойки полагат усилия да изчистят нещата изцяло, вместо да бързат да получат прошка временно.

5. Не забравят да поправят нараненото

Случват се грешки. Думи се казват, които понякога не може да вземем обратно. Понякога предприемате действия, с които не се гордеете. Всичко това е част от човешкия опит.
Това, което прави щастливите двойки различни е, че те никога не забравят да поправят грешките, когато възникнат спорове. Те поемат отговорност за поведението си, извиняват се и предлагат поправки, когато е необходимо.
Когато даден спор не е решен, той ще нагрява и ще се разгори без предупреждение. Може да попаднете в биткаджийски цикъл, който да се усеща така, сякаш никога няма да свърши. Това имат предвид хората, когато се разделят поради „непреодолими различия“.
Те никога не са отделяли време да поправят даден проблем, така че пространството между тях се чувства непреодолимо. Как бихте могли да се освободите от тези наранявания, ако никога не сте свършили работата по тяхното излекуване?

6. Те установяват ясни правила, свързани с препирните

Създаването на основни правила за споровете ви дава усещане за безопасност, въпреки че има конфликт. Знаете, че спорът няма да сложи край на връзката.
Щастливите двойки създават ясни правила и граници, така че да се карат честно.
Щастливите двойки имат ясна комуникация и система за пауза, ако нещата станат твърде нажежени. Те също така уведомяват партньора си, когато са готови за повторно свързване и „ремонт” на отношенията.
Щастливите двойки знаят колко е важно да има ясни основни правила, които позволяват взаимно уважение, дори когато има конфликт. Тайната на здравата и дълга връзка е ясна комуникация и план, а не фантазия, че скандалите никога няма да се случат.

7. Те се отърват от разочарованията навреме

Придържането към малки разочарования може да доведе до натрупване и в крайна сметка да избухне в много по-голям спор. Това е като вулкан, който е натрупал толкова голямо налягане, че изхвърля лава и пепел навсякъде.
Когато това се случи, вие се чувствате ужасно и решавате, че за да избегнете още един конфликт, ще държите всичко в себе си. Но това е грешно, тъй като следващият път вие ще се взривите.
Щастливите двойки знаят как да намалят натиска, като изчистват малките разочарования в процеса на случването им. Това означава, че редовно споделяте как се чувствате и отправяте искания за корекции.
Това също означава, че не излизате извън връзката, за да се оплаквате или да търсите утеха на друго място.
”Почиствайте” навреме и ще имате щастлива и здрава връзка.

Щастливите двойки могат да се карат и да се държат като всяка друга двойка, но това, което правят след кавга, е разликата в създаването на дълготрайни, удовлетворяващи душата любовни отношения.

Сериозни признаци, че бракът е в кризисен режим

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X