Напишете дума/думи за търсене

Как да разберем дали чакрите ни са блокирани и да ги излекуваме

Думата “чакра” идва от санскрит и означава “колело от енергия” или “колело от светлина”. Тези центрове в тялото ни са свързани от енергийни потоци и регулират контакта ни с Вселената, а той е изключително важен, особено в трудни времена като днешните.
В свят, изпълнен с болка и страх, единственото, което се изисква от нас, е да погледнем дълбоко навътре в себе си. Ние сме изворът на Любовта, ние сме решението на задачата, ние сме изходът от болестта. В дни като тези най-важно е да се усмихнем на себе си и да поддържаме вътрешния си баланс, за да го имаме и отвън.

Днес ви представяме няколко начина, чрез които да разберете дали вашите „колела на светлината“ са блокирани:

Първа чакра (Коренова чакра)

Усещате ли, че сте бодри и здрави? Чувствате ли се уютно и спокойно? Смятате ли тялото си за сакрално? Изпитвате ли силен прилив на енергия и огромно желание за живот? Осмелявате ли се да поемате рискове?

Втора чакра (Сексуална чакра)

Радвате ли се на здравословно сексуално желание? Умеете ли да се изразявате сексуално и да доставяте удоволствие на партньора си? А можете ли да го получавате? Смятате ли, че го заслужавате?

Трета чакра ( Слънчев сплит)

Чувствате ли се уверени в себе си, така сякаш знаете, че всичко, с което се захванете, ще има успех? Усещате ли емоционален баланс в себе си? Можете ли да контролирате емоционалния си свят, или той контролира вас?

Четвърта чакра (Сърце)

Обичате ли себе си в най-истинския смисъл на думата? А хората около себе си? Радвате ли се на здравословни взаимотношения? Приемате ли другите такива каквито са, или по-скоро се опитвате да ги променяте? Готови ли сте да се посветите изцяло на нещо?

Пета чакра (Гърло)

Смятате ли, че живеете достоен и щастлив живот? Успявате ли да взимате сами решения? Лесно ли ви е да поемате отговорности? Обичате ли предизвикателствата?

Шеста чакра (Трето око)

Следвате ли мечтите си с цената на всичко? Умеете ли да генерирате творчески идеи? Визуализирате ли целите си?

Седма чакра (Център на темето)

Усещате ли божествената Любов в себе си? Чувствате ли се така, сякаш след минута ще се случи нещо прекрасно? Мислите ли, че животът ви има смисъл?

Ако отговорите на всички тези въпроси до тук са били положителни - това е чудесно! Вие със сигурност сте на прав път и трептите от обич. В случай че повечето от отговорите клонят към графа „негативни“, то е настъпило време да обърнете внимание на себе си и начина си на живот.

Може да излекувате чакрите си чрез медитация, съпроводена от фрази и мантри, или съчетание от няколко думи, които да повтаряте по няколко пъти.

Съществуват, разбира се, специфични утвърждения и мантри за всяка чакра.

Ето ги и тях:


1. Първа чакра: „Аз съм едно цяло с всичко, което съм, убеден/а съм, че съм обичан/а.“ Мантра „лам“.
2. Втора чакра: „Аз се обичам, уважавам себе си и целия живот.“ Мантра „мам“.
3. Трета чакра: „Аз съм отличен създател на моята реалност и това ме вдъхновява.“ Мантра „рам“.
4. Четвърта чакра: „Аз съм Любов и безусловно приемане.“ Мантра „иам“.
5. Пета чакра: „Аз съм движещата сила на своя живот. Силата на избора е моя.“ Мантра „ям“.
6. Шеста чакра: „Сигурен/а съм, че мога да позная истината.“ Мантра „ом“.
7. Седма чакра: „Аз съм едно цяло с настоящия момент.“ Медитира се в пълна тишина.

6 стъпки за енергийно зареждане с ръце

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X