Напишете дума/думи за търсене

Как да направя живота си по-интересен през новата година

Бързо ли ти писва всичко? Често ли изпадаш в ситуация да започнеш нещо с ентусиазъм и едва да го дочакаш да свърши, за да се отървеш? Нормално е. Времето, в което живеем, е толкова бързо променящо се, информацията, която ни залива от всички страни – толкова безобразно гигантска, че пренасищането е универсална болест и ходи по всички. Да си съставим план още в началото на годината как да гоним скуката е идеална идея. Може да не го изпълняваме на всяка цена. Но самото планиране носи готина енергия, а пък през годината могат да ни хрумнат и други неща.

За да направиш живота си по-интересен, можеш да си поставиш някакви предизвикателства. Да речем, имаш страх от вода. Тогава се запиши на плуване. Или пък искаш да получиш нова работа. Не си мисли, че не може да имаш по-добра от сегашната. Тя явно не е достатъчно добра, щом ти е скучно. Намери професионално предизвикателство и си постави срок, в който ще го изпълниш. Може да намериш и съмишленици - така ще е още по-забавно. 

Направи още един списък – неща, които ще те развият като личност. Например може да си наложиш да четеш повече книги, да се запишеш на някакъв курс за повишаване на знанията, да намериш ново хоби като фотография или интериорен дизайн. Там ще срещнеш и нови пора, нови емоции, няма как да не бъде интересно. 

Третият списък е най-мотивиращият – неща, за които мечтаеш отдавна, и ще осъществиш точно през тази година. Отлагането на мечтите не е забавно, нали? А пък и те няма нужда да бъдат някакви свръхмечти, за да ти донесат удовлетвореност. Някой може просто да иска да оформи по-добре тялото си, друг – да си намери гадже, трети – да изкатери Мусала. Ако твоята мечта зависи изцяло от теб, действай. Нищо няма да направи годината ти по-интересна от това да преследваш отдавна бленувана цел. Ако обаче и съдбата има пръст в сбъдването на мечтата ти, не чакай със скръстени ръце. Казват, че съдбата помага на онези, които си помагат сами. Искаш гадже? Чудесно! Спри да вечеряш само пред телевизора, започни да излизаш. Разкарай шоколадите и баничките и влез във форма – това няма да ти хване гадже, но ще ти даде едно много приятно ново самочувствие, а това вече си е заявка към Купидон.

Започни да пътуваш сама - това ще изпълни няколко от твоите цели. Разбира се, с добре подбран маршрут, за да бъдеш в безопасност, но опитай да се предизвикаш в тази посока. Ако мислиш, че не можеш, прочети "Яж, моли се и обичай".

Идеи за изкарване на време заедно с пораснали деца

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X