Напишете дума/думи за търсене

Този тип романтични отношения са все по-разпространени в света

Може ли да си представите връзка, в която вие и вашият партньор създавате всички правила? Не се съобразявате със социалните норми и стандарти, защото не е необходимо. Защото това ви прави щастливи.
Отношенията, които са „без очаквания“, стават все по-разпространени в нашето общество.

Какво означава да не си нито приятел, нито любовник?
Да бъдете приятели, без да сте любовници, означава да разрушите бариерите, които си налагате, когато поддържате връзката. Това означава определяне на вашите правила въз основа на вашите истински нужди и притеснения, а не на очакванията, които обществото ви е поставило.
Днес благодарение на нашия модерен начин на живот съществува стил на свободни взаимоотношения с по-малко ангажименти. Разбира се, в зависимост от това кого питате, това може да носи повече или по-малко ползи.

Това е различен начин да се насладите на сексуалността си
Може би двама души, които се харесват и са привлечени един от друг, просто искат да имат сексуална връзка, а не да създават сериозни отношения, които им пречат да излизат с други хора. Или може да се обичат, но не изпитват нужда да оправдаят очакванията на околните за семейство.

Това означава да останете независими и да изградите живота си, без да е необходимо да обяснявате какви са бъдещите ви творчески планове. Идеята е двамата членове на връзката да определят правилата. Те правят това, като пренебрегват това, което обществото налага.

Може да помогне за управление на емоциите
Тези видове взаимоотношения помагат и на двамата партньори да изследват и опознаят себе си както сексуално, така и емоционално. Тъй като това е сложна ситуация, включваща чувства, разрешаването на страхове и съмнения може да установи известен емоционален контрол.

Такива взаимоотношения са също толкова валидни, колкото и конвенционалните или официалните, стига и двамата членове да споделят условията и целите. Подобно на всичко останало, в момента, в който този вид аранжимент нарани някого, той трябва да бъде спрян.

Всеки трябва да уважава способността на всеки от нас да решава какъв тип отношения иска да има.

Въпреки че свободата в любовта все още е табу в нашето общество, все повече хора насърчават толерантността и свободата на изразяване в романтичните отношения. Трябва да може да искате да сте сами и да сте заедно с някого в същото време.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X