Напишете дума/думи за търсене

Науката откри проста съставка, която подмладява кожата

Ако обичате да пийвате по чаша червено вино вечер, вероятно сте запознати с една забележителна съставка, която се намира в ципата на гроздето: ресвератрол. Той стана суперпопулярен през последните години, защото учени установиха, че този мощен антиоксидант има много ползи не само за здравето, но и за кожата. Благодарение на употребата на ресвератрол може да подмладите значително кожата си, а добрата новина е, че не трябва да платите цяло състояние за това.

Не трябва, разбира се, да си правите маска с вино, нито да пиете повече от необходимото, защото много козметични фирми вече произведоха продукти, които съдържат тази чудна съставка.

Накратко за ресвератрола

ТИП СЪСТАВКА: Антиоксидант

ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА: Бори се със стареенето, защитава кожата и подобрява цялостния ѝ вид.

КОЙ ТРЯБВА ДА ГО ИЗПОЛЗВА: Всеки, който има увреждане от слънцето и/или иска да постигне антиейдж ефект, може да използва ресвератрол, независимо от типа на кожата си.

КОЛКО ЧЕСТО МОЖЕТЕ ДА ГО ИЗПОЛЗВАТЕ: Безопасно е ресвератрол да се използва ежедневно, стига да знаете как кожата ви реагира на антиоксиданта.

КОМБИНИРА СЕ ДОБРЕ С: Повечето други мощни антиоксиданти, като ферулова киселина и витамин С.

НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ С: Нито един дерматолог не съобщава за съставка, която да деактивира функцията на ресвератрол.

Какво е ресвератрол?

Ресвератролът е естествен антиоксидант, който може да се намери в ципата на гроздето, фъстъците, всички горски плодове и дори в тъмния шоколад. Предлага се под формата на прах, хапче или течен и може да се намери в различни продукти за грижа за кожата като серуми, кремове, овлажнители и добавки. Ресвератролът е част от група съединения, наречени полифеноли. Тези полифеноли действат като ключови антиоксиданти, които служат на фронтовата линия като „генерали“, събиращи войските, за да предпазят клетките от увреждане, което води до клетъчно стареене. Като цяло повечето форми на ресвератрол са напълно стабилни, но все пак се препоръчва използването на продукти, които са опаковани в херметически затворени контейнери (например с помпа) и съхраняването на продуктите на хладно и тъмно място.

Предимства на ресвератрол за кожата

Когато съставката се прилага локално, основната функционалност на ресвератрола помага за защита на повърхността на кожата. Той има и няколко други ефекта върху нея:

Защитава кожата

Ресвератролът е в състояние да прекъсне негативните влияния на околната среда, както и да предпази кожата от UV увреждане чрез повишаване на естествените ѝ бариери, така че тя да изглежда и да се чувства по-гладка и по-здрава.

Забавя стареенето

Ресвератролът действа на клетъчно ниво, за да се бори с процеса на стареене, като стимулира пролиферацията на здравите клетки (увеличаването на броя на клетките, изграждащи дадена тъкан, вследсвие на тяхното делене и нарастване). Съставката образува сложни молекули с определени метални йони, инактивира способността им да образуват свободни радикали и следователно подобрява клетъчната функция и поддържа фибробластите, заедно със създаването на здрав колаген. Това прави ресвератрола много ефективен при борба с вредния ефект на свободните радикали, който води до стареене на кожата.

Намалява зачервяването

Ресвератролът притежава ключови свойства за успокояване на кожата, които помагат за минимизиране на зачервяванията и признаците на възпаление.

Изравнява кожата

Ресвератролът не само озарява и изравнява тена на кожата ви, но също така работи за подобряване на цялостната ѝ текстура.

Хидратира кожата

Ресвератролът може да хидратира кожата ви и да предотврати изсушаването ѝ.

Как се използва

Стъпката от вашата рутина, по време на която трябва да прилагате ресвератрол, зависи от вида на продукта, който използвате. Ако сте си взели серум с ресвератрол, нанесете го след почистване. Ако използвате тонер в рутината си за грижа за кожата, тогава ще го приложите след тази стъпка. Ако използвате ресвератрол в овлажнител или крем, тогава ще го прилагате веднага след почистване и тонизиране, два пъти дневно, сутрин и вечер.

Как да ползваме витамин С, за да блесне кожата на лицето

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X