Напишете дума/думи за търсене

Какво е значението на дафиновия лист за дома според фъншуй?

Дафиновият лист е храст, произхождащ от Средиземноморието и листата му се използват за различни цели от хиляди години.
Листата са тъмнозелени и се отличават с ланцетовидната си форма и аромата си. Именно затова те се използват в различни гастрономически продукти и ароматизатори за дома.

Дафиновият лист притежава красиви малки бели цветя, които растат в гроздове от четири или шест. Неговите свойства не са признати само в готварските рецепти и фъншуй, но и в областта на природната медицина.

Етеричното масло, съдържащо се в дафиновите листа, има изключителни лечебни свойства.

Според последните проучвания дафиновите листа съдържат етерично масло с храносмилателни свойства, които помагат за намаляване на газовете и съдържат хепатопротективни свойства, които помагат за здравето на черния дроб. В листата се съдържат желязо, калций и витамин А, наред с други антиоксиданти.

Лавровото дърво, както е известен още дафиновият лист, благоприятства изхвърлянето на слуз, което го прави чудесен съюзник при лечението на бронхит и фарингит. Също така помага за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания.

Дафиновият лист според фъншуй
Как да го използвате, за да привлечете пари, късмет и правилния баланс на енергиите във вашия дом?

Потопете листата във вода
Първият от ритуалите, които фъншуй предлага за привличане на късмет в дома ви, се състои от потапяне на дафинови листа в купа с вода за една минута.

След това вземете част от листата в ръцете си и ги стиснете, докато се счупят малко. После ги хвърлете на земята. Повторете същите тези стъпки три пъти с останалите листа.

Дафинови листа и светлина
Следният ритуал, предложен от фъншуй, включва използването на свещ. Тя трябва да е зелена, точно като самите дафинови листа.
За да отворите вратите на дома си за добра енергия и икономическо изобилие, дръжте дафинов лист в ръката си, под светлината на свещта. Настройте мислите си с това, което искате да привлечете, и след това изгорете цялото листо с пламъка.

Поставете дафинови листа под възглавницата си
Според фъншуй дафиновите листа привличат късмет и победа. Не напразно! В продължение на хилядолетия победоносната корона, направена от лаврови листа, се е възприемала като синоним на успех и триумф.

Поставете няколко дафинови листа под възглавницата си и преди да заспите, отделете пет минути, за да изпълните ума си с мисли за победа и изобилие. Това може да е свързано с вашия личен, любовен или професионален живот. Правете това всеки ден в продължение на един месец, но не забравяйте да сменяте калъфките на възглавниците си всяка седмица.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X