Напишете дума/думи за търсене

Металните столове: 3 съвета за креативно преобразяване

Ако имате метални столове и искате да ги реставрирате, ние имаме няколко идеи как да им придадете оригинален, креативен нов облик.

Тези мебели са устойчиви, здрави, модерни и идеални за декориране на индустриална или еклектична обстановка. Може също да ги използвате на открити декинги или в дворове. В тази статия ви предлагаме три съвета как да придадете нов, креативен вид на вашите метални столове.

1. Боядисайте ги
Ако искате да направите това, първо започнете с шлайфане на повърхността им. Опитайте се да премахнете всякакви петна или следи, стария цвят и ръждясали участъци. Избършете праха и почистете повърхността с влажен парцал. След това може да преминете към боядисване на вашите столове.

Купете синтетична емайл боя. Чувствайте се свободни да използвате оригиналния метален тон на стола или различен цвят.

Два цвята
Опитайте да боядисате столовете си в плътен цвят или изберете няколко за проекта. Красива идея е да боядисате целия си стол в тъмен цвят, като сив или черен. След това боядисайте седалката и част от краката в ярък цвят. Червените или жълтите детайли ще придадат на вашите столове много индивидуалност.

Боядисвайте с различна интензивност
Изборът на един цвят и промяната на неговия интензитет е друга чудесна идея за боядисване на вашите метални столове. Забавлявайте се с вътрешните и външните повърхности на вашия стол. Например опитайте да боядисате вътрешната повърхност на седалката и външната повърхност на краката в наситено синьо. След това боядисайте останалата част от стола в небесносиньо.

Следвайки тази техника, забавлявайте се, експериментирайки със столовете, които имате у дома. Вашите стаи ще изглеждат толкова живи и цветни.

Тебеширена боя
Друг оригинален вариант, който имате, е да боядисате външната повърхност на облегалките на вашите столове с тебеширена боя. След това боядисайте останалите столове с лъскава черна боя. С облегалка ала черна дъска може да пишете или рисувате върху столовете си с тебешир. Идеално е, ако имате деца, които обичат да рисуват из целия ви дом.

2. Други материали
Освен бои, може да използвате и други материали, за да придадете повече индивидуалност на вашите метални столове. Има няколко оригинални идеи.

Добавете дървена дъска
Може да поставите малка дървена дъска към седалката на стола. Дървесината ще му придаде по-топло усещане. Тази комбинация от материали ще изглежда страхотно в индустриален декор.

Направете плетка за гърба
Ако вашите столове имат дупка в облегалката си или изобщо нямат такава, покрийте ги с красива плетена част. Използвайте здрав материал и изобилие от цветове и придайте на столовете си оригинален, креативен вид. Вашето плетено покритие ще премине през дупките или пространствата и ще обедини два много различни материала, което ще създаде много модерен контраст.

3. Добавете възглавници
Поставете възглавници, които лесно може да премахнете или фиксирате с лепило. Или опитайте с възглавница, която има връвчици в ъглите си за завързване на столове.
Независимо дали вашите столове са тъмни или светли, трябва да използвате ярко оцветени възглавници. Те ще добавят пръски цвят към вашата обстановка. Да не говорим, че контрастите, които създават, ще изглеждат прекрасно.

Може да рисувате, възстановявате и добавяте различни материали към метални столове. Те ще изглеждат прекрасно както в интериора, така и в екстериора на вашия дом. Забавлявайте се, като смесвате и комбинирате любимите си цветове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X