Напишете дума/думи за търсене

Ако се чувстваме самотни или изолирани, имаме нужда от „трето място“ в живота си

Помните ли живота преди тези мобилните телефони да се настанят в него? Времена, в които знаехте трите или четирите места след работа, в които може да се видите с вашите приятели и без предварителна уговорка. Ако отидете там, обикновено ще се сблъскате с някой познат.

Спомнете си за Central Perk от сериала „Приятели”. Ако Рос или някой от другите култови персонажи се отегчи, той отиваше в заведението, където все се натъкваше на някого, когото познава.

С две думи, Рос имаше своето трето място.

Такова не може да бъде вашият дом, нито вашата работа. Трето място е пространството, където може само да се забавление и да общувате с хора, които познавате.

Живот без такова място е живот, пълен със самота и изолация. Живот, който съществува само за да работите. Прибирате се вкъщи. Отивате на работа. Прибирате се. Отивате на работа. Къде свършва?

Завършва с трето място.

Ето 4 правила за създаване на трето място.

1. Трябва да е някъде публично, където може да се задържите за по-дълго време, без това да буди подозрение или да дава повод за осъждане от околните:
• Любимо кафене
• Фитнес зала
• Парк за кучета
• Час по йога
• Църква

Насочете се нанякъде, където ви харесва, и започнете да ходите там редовно.

2. Отивайте в приблизително по едно и също време
Ако ходите на фитнес, правете го в конкретни дни, така че може да виждате едни и същи хора поне два пъти в седмицата. Хората са създания на навика. Създайте си такъв за посещение на третото си място и ще намерите човеци със същите хобита като вашите.

3. Питайте за имената на хората, представете се и кажете „здрасти”
Дори и да не сте много паметливи, винаги питайте хората, с които често пребивавате в едно пространство, как се казват. В повечето случаи те нямат нищо против и това прави нещата още по-приятелски.

Ако сте съвсем окей с това някой да ви поздрави, тогава и той вероятно няма да има нищо против да му кажете „здрасти”. Освен ако не е по клас на час по медитация.

4. Не забравяйте да напуснете къщата
Никога не е било по-лесно да не напускате къщата от днешното време. Може да работите у дома, да се храните у дома и да спортувате у дома. Може да получите доставка на храна, напитки и никога да не видите слънцето, ако не искате. Но това е самотно съществуване.

Третото място ще ви попречи да се чувствате самотни, откъснати и изолирани.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X