Напишете дума/думи за търсене

6 начина, които разкриват, че отсрещният лъже

Дори и да лъжем убедително, тялото ни издава всичко.
И това обикновено е така, защото езикът на тялото се игнорира от лъжеца, който е фокусиран върху думите и изражението на лицето. Ясно е, че някои хора са по-добри лъжци от други. И въпреки че няма универсален знак, който да може да докаже със 100% сигурност, че човек лъже, обърнете внимание на тези неща, които ще ви помогнат да разкриете по-лесно лъжеца срещу вас.

1. Паузи
Една от най-разпространените вокални улики, които разкриват дали човек лъже, са паузите. Ако човек прави дълги паузи, докато говори, той вероятно лъже и отделя време, за да измисли какво да каже. Речевите вмятания като „аааа“, „ъъъ“ и „имам предвид“ също се броят.

2. Продължителност на емоциите
Обикновено истинските усещания траят не повече от 5 секунди. Ако някой изрази емоция повече от тях, най-вероятно е фалшива. Не може да имате един и същ израз на лицето 10 секунди, нали?

3. Искреност на емоциите
Истинските емоции са искрени и невинаги е лесно да се възпроизведат, така че опитайте да видите колко е откровен събеседникът ви. Емоцията е искрена, когато се променя не само една част от лицето. Ако човек се усмихне, не само устните му се движат - бръчките също трябва да се появяват в близост до очите и веждите автоматично ще се спуснат надолу.

4. Внимание към повторението
Докато за някои хора е просто трудно да изразят мислите си с думи, твърде много повторение може да е гледка на човек, който лъже. Ако отсрещният непрекъснато повтаря нещо, това може да означава, че те се опитва да убеди и вас, и себе си, и да получи резултат от вашата реакция, ако вярвате в това, което говори.

5. Отговоря със същите думи или фрази, които се състоят във въпроса
Изборът на думи също казва много. Ако човек използва същите тези, които са били използвани в зададения му въпрос, той не се чувства достатъчно свободен и се опитва да се придържа към казаното, тъй като може да се страхува да не каже твърде много или да разкрие нещо друго. Повтарянето на самия въпрос, преди да отговорите, също е лош знак - това е, което много лъжци правят, за да имат време да измислят отговор.

6. Покриване на лицето или устата
Един от най-лесните признаци на езика на тялото е, когато лъжецът покрие лицето или устата им. За лъжците е доста често срещано нещо, тъй като това е психологически отговор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X