Напишете дума/думи за търсене

Отказът от тези два навика носи щастие

В плен сме на много лоши навици - алкохол, цигари, нездравословно хранене, заседяване и т.н. Повечето от нас го съзнават, но по една или друга причина нямат мотивация да променят нещо.

Днес няма да ви убеждаваме да спрете ракията или да зарежете пушенето, ами ще разгледаме варианта за промяна на едни други навици, които крадат от щастието ни. 

1. Обуздайте шопинга

Несъзнателно прекаляваме с него понякога. Имаме нужда след тежък ден да влезем в един онлайн магазин и да купим нещо "много, много важно". Не, не е важно, просто тази покупка ни носи моментно удоволствие и награда за всички нерви и проблеми, през които сме минали напоследък. Какво следва - получаваме поредната вещ, която е непотребна, без която можем да живеем, харчим повече пари от необходимото, което само по себе си по-късно носи още нерви и още притеснения, и сме всъщност недоволни, защото кефът от покупката трае много кратко.

Правете си списъци с нещата, които са ви необходими, и ги обсъждайте с половинката. Е, той едва ли ще признае, че са ви необходими още един чифт обувки, но пък и неговата поредна джаджа за пробиване на дупки може да се окаже излишна...

2. Намалете присъствието си в социалните мрежи

Влизането в социалните мрежи също се случва много често като търсене на малко удоволствие. То обаче не е удоволствие, когато е твърде често. Започваме да се взираме в детайли - в красивата кухня на колежката и в дългите крака на бившата съученичка и неминуемо сравняваме. А какво носят сравненията? Тревожност и депресия. Да не говорим, че социалните мрежи са развъдник на неприятна завист - този е тук, онзи е там и всички се чувстват толкова щастливи. Знаете, че това не е така и че социалните медии не са витрина на живота ни. Те са само силен фотошоп на мимолетни моменти от него.

Наложете си време за социалните мрежи - и като час, и като времетраене. След седмица ще сте свикнали, ще имате повече време за себе си и много по-малко тревога за това, че животът се случва далеч от вас. Напротив, животът се случва на вас заради вас и вие сте длъжни да му дадете най-доброто от себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X