Напишете дума/думи за търсене

Ретрограден Меркурий – време за изясняване на стари отношения и хаос

В първите часове на 14-и октомври ще настъпи третият и последен за тази година ретрограден период на Меркурий, който ще продължи до 3-ти ноември, между градусите 11 в знак Скорпион и 25 в знак Везни.
В този период бъдете внимателни, преценявайте добре какво и на кого говорите или пишете. Съществува тенденция, че всичко което би могло да бъде разбрано неправилно, ще бъде именно така изтълкувано. Избягвайте да подписвате важни документи и не стартирайте нови дела.

Очаквайте хаос в комуникациите, пощите, техниката и транспортните средства. Бъдете по-внимателни и пазете личните си вещи. Загуба или неразбирателство между хората ще бъде съвсем възможно. Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, проявете разбиране и търпение към тях. Не купувайте нова техника. Отложете ремонта на колата си за друг период. Шофирайте внимателно! Бъдете търпеливи към резултатите в делата си, както и към околните.

Сега е моментът да се върнете към недовършени проекти и поправяне на допуснати в миналото грешки. Ако нещо е било неразбрано или направено не както трябва, сега се вгледайте добре и ще видите начин да го направите по-добре. Сега може да прозвъните обявите за работа, по които сте кандидатствали и нямате обратна връзка. Периодът е благоприятен за връщане на стари дългове и изясняване на отношения, които са били отлагани във времето. Всичко, което правите като продължение на създадена вече ситуация, ще бъде успешно. В търговските сфери се очаква завръщане на стари клиенти. Сега времето е подходящо да се свържете с настоящи клиенти за увеличаване на продажбите и търговските показатели.

В знак Скорпион ретроградният Меркурий ще преживее истински реставраторски период, който ще ни донесе сили, воля и желания за промяна. Бъдете наблюдателни към това, което ви се случва. Възможно е да имате чувството, че нямате сили и инструменти да влияете на случващото се. Не се съпротивлявайте на промените и оставете хаоса да сътвори нещо ново, красиво и полезно за вашето бъдеще.

Между 14-и и 21-ви октомври Меркурий ще прави напрегнат аспект с планетата Уран. Това ще предизвика вълна от нетърпение и желание за промяна. В емоционален план ще имаме нужда да бъдем чути и да сложим край на търпението си. Използвайте това желание за да осъществите отлагани срещи и разговори, но се пазете и избягвайте необмислени и крайни решения, които могат да разрушат създаденото до момента. Одобрявам смелостта в разумни граници, защото тя е тази, която ни подкрепя да бъдем себе си. Да споделяме, да търсим, да променяме, да градим и да се развиваме, но нека сега тази промяна бъде по-доброто за нас, а не просто ново, без смисъл и необходимост. В професионален план очаквайте провалени срещи и отложени разговори. Време ще е да обмислите плановете си и да ревизирате делата си. Често затворените врати са повод да потърсим друг вход. Не се фокусирайте върху проблемите, а потърсете нови възможности и хоризонти за развитие.

Между 28-и октомври и 3-ти ноември Меркурий ще прави напрегнат аспект със Сатурн, Юпитер и Плутон. Време ще бъде да направим точен анализ на важните ни теми. Да отстраним грешките си и да открием пропуските си. Нека енергията на аспекта ни даде сили и воля да се разделим с ненужните хора и занимания и да продължим по пътя си по-спокойни, мъдри и щастливи.

Партньорството на ретроградния Марс ще гарнира периода с повече недоволство, гняв и бързане. Използвайте създадената енергия за спорт, любими занимания, срещи с любими хора и грижа за себе си.

Желая ви успешен, спокоен и хармоничен период!
Бъдете здрави!
Венета 

Най-сериозна точност, както знаем, се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X