Напишете дума/думи за търсене

Лесно японско упражнение стяга корема само за 3 седмици

Ако се опитвате да приберете корема, но нямате време за пълна тренировка във фитнеса, решението е произведено в Япония. Това лесно, но ефективно упражнение, споделено от японски диетолог, може да превърне увисналия корем в плосък и стегнат само за няколко седмици. Трикът е фокусирането върху опъването и разтягането на мускулите на гърба и корема, за да се предотврати прикрепянето на повече мазнини към тях.

Стъпка 1: Загряване

Загрейте добре тялото преди тренировката. Изправете се и сложете ръцете на кръста.

Стъпка 2: Начало

Застанете в разкрач, краката трябва да са в по-широка позиция от ширината на раменете. Всяко стъпало трябва да сочи навън.

Стъпка 3: Клякане

Сгънете краката в коленете, поставете ръцете си върху тях и клекнете. Трябва да наподобява една от позите в сумото. Ще усетите, че мускулите на бедрата работят. Не забравяйте да изпълнявате движението бавно и точно, за да сте сигурни, че усещате напрежение във всичките си мускули.

Стъпка 4: Обръщане

Останете в сумистката поза от стъпка 3, наведете се напред, завъртете дясното си рамо наляво. Трябва да усещате разтягане на бедрата, талията и мускулите на гърба. Задръжте в тази позиция 3 секунди и се върнете в предишното положение.

Стъпка 5: Дишане

Докато сте в тази позиция, е добра идея да поемете дълбоко дъх, преди да започнете с обръщането на другото рамо.

Стъпка 6: Повтаряне

Повторете стъпка 4 в обратна посока. Обърнете лявото си рамо надясно. Това упражнение спомага за развиване на гъвкавост, позволява на гърба да почива и стяга мускулите, върху които се фокусирате.

Направете 2 серии от 10 повторения за оптимални резултати и помнете, че винаги е добра идея да съчетаете рутинните си упражнения със здравословна диета за по-бързи и по-продължителни резултати.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X