Напишете дума/думи за търсене

Бананов десерт

богато на витамин В2

лесно

3 порции

20 мин

За една порция:

357 ккал

мазнини 12,4 г

въглехидрати 50 г

холестерол 432мг

протеини 10,8 г

фибри 0,7 г

необходими продукти:

1/4 ч.ч. захар

1/4 ч.ч. царевично нишесте

1/4 ч.л. сол

4 жълтъка

300 мл мляко

2 ванилии

5-6 бисквити

1 банан

начин на приготвяне:

1 Смесете захарта, нишестето и солта в малка купа и разбъркайте. Разбийте жълтъците в огнеупорен съд. Добавете нишестената смес постепенно и разбърквайте.

2 Сложете млякото да се загрее на котлона, добавете ванилиите. Махнете го огъня преди да заври и го добавете на тънка струя към жълтъците, докато разбърквате.

3 Върнете получения крем на котлона и бъркайте до сгъстяване. За да не става на бучки, може да разбивате сместа с телта за яйца. Махнете крема от котлона.

4 Налейте го в десертни чаши, като добавяте начупени бисквити и парчета банан в него.

За да не хваща коричка, завийте крема по време на охлаждането с прозрачно фолио.

За още практична информация, вкусни предложения, срещи с кулинарни блогъри и специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите летни вкусни предложения, с които ще задоволите и най-претенциозното небце. Ще научите кои храни са подходящи за плосък корем. Ще разберете кои са тайните на хляба с квас и как се прави величествен домашен сладолед. Тук са и шест идеи за ястия с кръстоцветни зеленчуци, с които да впечатлите.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите безалкохолни напитки по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения със сирена.

Ще ви предложим рецепти за нисковъглехидратни омлети.

Ще ви срещнем и с естрагона, който придава изискан аромат на гозбата, а наш специален гост е Анатолий Попов от “Кухнята на Tolik”, който споделя кулинарните си съкровища.

В броя ще откриете меню, подходящо за деца. Ще ви запознаем и с испанската кухня, която е микс от вкусното на гърците и римляните.

От астролога и нумеролога Алена ще научите, че болестите са лечими, стига да осъзнаете коя е грешката, която ги е предизвикала. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X