Напишете дума/думи за търсене

6 признака, че се справяш добре в пандемията

През много и най-различни реакции и периоди преминахме от началото на пандемията до днес. Всички се уплашихме, когато се случи, но оттам нататък всеки се справи по своему. Вероятно срещате реакции, които са крайни – от пълно отрицание на мерките и опасността, до лековати шеги и подигравки със ситуацията. Как се справяте вие в тази криза? Ето няколко признака, че може би неусетно успявате да преминете по най-готиния и мъдър начин през това предизвикателство.

1. Уплашихте се, но не се поддадохте на паника
Разбира се, че беше страшно – особено в началото, когато всичко тънеше в неизвестност, аптеките се разграбваха, а в магазина хората пазаруваха като пощурели каквото им видят очите. Вие не се презапасихте с витамини и противогрипни препарати и отказахте да пълните килера с тоалетна хартия.

2. Не се изпокарахте с никого
Агресията често се поражда от страха и в този смисъл тя беше съвсем естествена и продължава да бъде. Но вие успяхте да запазите хладнокръвие и да не се скарате нито с колегите си, нито със съседите, нито помежду си вкъщи. Защото сте наясно, че в такава ситуация това би влошило климата неколкократно.

3. Осведомявате се, но не предозирате с информация
Не четете всичко по темата, не отваряте сензационни заглавия. Не се ровите денонощно във форуми, където истерията достига невиждани размери. И не на последно място вие имате здравомислеща преценка за това кои са източниците, на които може да се доверите. Тук отваряме една скоба, за да ви благодарим за доверието към MILA.BG, защото от началото на пандемията ние селектираме за вас най-важната информация във връзка с вируса, поднесена само от достоверни източници, и вие неведнъж ни избрахте за ваш информационен източник.

4. Направихте преценка за позитивите
Много хора са задълбали в негативите от ситуацията и е факт, че те не са никак малко и е трудно да бъдат пренебрегнати. Но ето че вие успявате да мислите извън кутийката и да виждате какво добро ще донесе тази криза. Това, че въздухът се изчисти, това, че ще се подкрепи работата на български производители, това, че започнахме да ценим повече медиците, учителите, това, че образованието ни направи огромна крачка към своята модернизация, това, че имаме уникалния шанс да бъдем толкова време заедно със семейството си в нашия дом и т.н.

5. Станахте по-пестеливи
Видяхте от колко неща нямате нужда и започнахте да мислите по друг начин за потреблението, нали? Да не говорим, че домашно приготвената храна най-после стана традиция у дома.

6. Направихте нови планове
Най-важното като че ли в тази криза е да останем гъвкави. Много хора загубиха работата си, други – голяма част от доходите си. Сигурно и вие сте в тази категория. Но вместо да се тръшнете, вие направихте план за излизане от кризата. Може би още не сте готови да предприемете първата стъпка, но мислите върху това, а не се тюхкате кай какво ви дължи и защо така се е случило.

7. Помогнахте на някого, подкрепихте някоя кауза
Много добро се надигна, откакто COVID-19 ни навести. Ако сте намерили душа и възможност да помогнете и вие на някого, да подкрепите една от всички каузи, вие сте един от героите на това време. Може да сте само своя собствен герой, но понякога и това е много трудно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X