Напишете дума/думи за търсене

Как да станем по-атрактивни в собствените си очи

Обичайно търсим начин да станем атрактивни в очите на другите, но истината е, че най-добрият начин това да се случи, е ние сами да се харесваме и да се чувстваме добре в кожата си. Само тогава може да излъчваме такова силно самочувствие и такава стабилна увереност в себе си, че всеки "отвън" да усеща, че има причина да сме такива и да се стреми към нас.

1. Полагайте грижи за външния си вид

Дори да сте хоум офис или пък да излизате само до магазина, не забравяйте да се погледнете в огледалото, да оправите косата си, да си сложите лек грим, да се напръскате с парфюм. Когато се грижите за външния си вид, сте по-уверени и това личи в поведението ви. Не се оставяйте с израснали корени, с небоядисана бяла коса, с неподдържани нокти. Правете тези неща за себе си, а не защото някой ще ви види. Така постепенно ще усетите, че сте важни и че вашата лична оценка за себе си е преди всичко.

2. Живейте здравословно

Съветът е много подобен на първия. Когато се грижим за себе си по какъвто и да е начин, ние даваме сигнал на подсъзнанието си, че имаме значение, че заслужаваме грижа. А това автоматично се изписва и върху начина, по който изглеждаме, и върху отношенята ни с околните хора.

3. Развивайте се постоянно

Предизвиквайте се перманентно. От изключителна важност за собствената самооценка (оттам и за общата) е нивото ни на обща култура и интелектуалният ни багаж. Независимо на каква възраст сте, учете нови неща всеки ден, излагайте страховете си на предизвикателства, избирайте винаги по-трудното, дръжте летвата все по-високо. 

4. Променяйте се

Вероятно това е най-трудният съвет, защото не е лесно човек да превъзмогне себе си и да промени свои навици и начин на мислене. Затова е добре да го правите като целенасочено предизвикателство. Да речем, изпитвате неудобство да говорите за пари с шефа си. Накарайте се да го направите. Когато превъзмогнете своята стеснителност и скромност, вие ще сте разбрали, че сте способни да владеете и много други ситуации. Това неминуемо ви прави по-готини в собствените ви очи.

5. Бъдете добри

Може някой да си каже, че това е изтъркан съвет. Друг може да каже, че този съвет е обратното на верния съвет, а именно да бъдем егоисти, да отстояваме своето. Да бъдем добри можем и когато отстояваме своето. Да бъдем добри е превъзходство пред другите, които не се стараят да го правят на всяка цена. Да бъдем добри е сила и никога не го бъркайте с нищо друго. Осъзнаете ли го, вие не може да не харесате себе си. А светът ще ви отвърне със същото.

Бързи трикове за по-добро самочувствие

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X