Напишете дума/думи за търсене

Мъжете обясняват основните разлики между сексуалното привличане и химията между двама души

Химията е нещо повече от наука, от която много от нас страдат по време на гимназията. Ние използваме думата "химия", когато говорим за специално и уникално качество в романтичната връзка.
Хората използваме думата „химия”, за да опишем онази сладка точка на пресичане, където се сблъскват физическото привличане и допълващите се личности. Но когато става въпрос за това какво мислят мъжете за добрата химия и за сексуалното привличане, нещата може да са малко по-различни.

Представяме ви представителна извадка на отговори, публикувани в Reddit, която дава отговор на въпроса какво според мъжете означава добрата химия, когато става дума за запознанства и как се различава от основното сексуално привличане.

1. Добрата химия не уморява
„Не е изтощително, когато общувате с отсрещния. Това е най-големият ми индикатор за химия с някого. Искате да прекарате още повече време с него."

2. С човек, с когото имате добра химия, може да прекарате часове заедно
„Обичам семейството си, но нямам химия с тях, нито съм влюбен в тях. Прекарването на време с родителите и братята ми ме изморява до степен, че се опитвам да не оставам дълго за празници. А това, че се изнесох след дипломирането беше най-доброто нещо, което някога съм правил за себе си. Но жена ми няма такъв ефект върху мен. Мога да остана с нея цяла вечност.

3. Винаги е в ума ви
„Аз съм интроверт, но искам да съм с моето момиче през цялото време. Тя е единственият човек, който никога не ме изтощава. Освен това, когато я срещнах, тя не беше секси като супермодел, но просто не можех да спра да мисля за нея. Определено беше повече от просто привличане."

4. Чувствате се толкова спокойни, колкото и сами
„Химията е свързана с повишените емоции и искрата, които изпитвате, но също така и с успокояващите емоции и усещането, че около някого се чувствате толкова спокойни, колкото бихте били, ако сте сами.“

5. Добрата химия е естествена и правилна
„Химията е, когато взаимодействието ви с другия човек работи невероятно добре и се усеща много естествено. Тя също така предполага, че и двамата се чувстват по един и същи начин. Обикновено хората около вас започват да забелязват също."

6. Тя е като зарядното за вашия телефон
"Хората, с които имате добра химия, ви презареждат. Нашето щастие донякъде зависи от тяхното."

7. Това е физическо привличане
„Сигурен съм, че всеки има малко по-различна дефиниция. Химията е сложна, така че може би е по-лесно да се обясни с история. В университета имах гадже, с което имахме страхотна химия. Винаги, когато бяхме близо един до друг, не можехме да не скъсим дистанцията. Беше гравитационно привличане. Поглеждахме се и двамата започвахме да се усмихваме от ухо до ухо. Беше електрическо и, честно казано, страшно усещане.
Когато двама души са омагьосани един от друг, това може да бъде наистина лошо или наистина чудесно. Моята история не свърши много добре, но нито тя, нито аз имахме избор по въпроса, защото химията ни беше превзела."

8. Прави трудните части на взаимоотношенията по-лесни
„Ако една романтична връзка е развитието на взаимна уязвимост и доверие, химията е това, което прави това лесно. Достатъчно е да сте на една и съща страница, за да разбира отсрещният бързо какво искате да кажете, за да иска да си простите грешките, за да споделяте взаимен интерес, за да не изпитвате нужда да криете части от себе си."

9. Химията е нещо повече от сексуално привличане
„Бих казал, че физическото привличане е част от него, но химията на някакво ниво изисква повече емоционална и интелектуална връзка, отколкото привличане и влюбване.

10. Просто сте на една и съща дължина на вълната
"Най-добрият начин, по който мога да го опиша, е, че е суперлесно да бъдеш себе си около хората, с които имате добра химия, защото функционирате на една и съща дължина на вълната. Има усещане, че си в синхрон или в унисон с този човек."

11. Химията не избледнява
„Физическото привличане избледнява. Химията с друго човешко същество не. Вие не забелязвате присъствието му, но забелязвате неговото отсъствие.“

12. Привлечени сте от другия
„Активно жадувам тяхната компания, и то не само в спалнята.“

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X