Напишете дума/думи за търсене

Излизане от ретрограден Марс – какво да избягваме

Пиша тази статия с голяма въздишка на облекчение, усещане за яснота и посока.
В ранните часове на 14-и ноември огненият младеж Марс ще се освободи от оковите на ретроградността и ще остане свободен, но все още объркан, ще събира сили да продължи по отъпкания вече път в знак Овен.

Припомням, че ретроградното движение на Марс започна на 9-и септември и продължи повече от 2 месеца.
Марс представлява силата, с която се движим напред, нашата инициативност, енергия, ентусиазъм, движение и развитие.

Ретроградната фаза на тази планета оказва влияние на лично ново и се характеризира със застой на енергия, който ни караше да бъдем напрегнати, нервни, изискващи, бързащи и объркани. Носеше объркване, несигурност, напрежение, недоволство, застой и от здравословна гледна точка възпалителни процеси.

От 14-и ноември Марс вече не е ретрограден, но все още е стационарен и не се движи напред. Истинското му движение ще започне от 16-и ноември. Дотогава, сякаш изтощен от борбата с тежките окови на ретроградността, ще събира сили да тръгне през зодиака. Дотогава запазете търпение и осъзнайте добре какво ще правите, как ще го направите и се пригответе за действия. На енергийно ниво е възможно да се появи чувство за отчаяние, безпомощност и липса на енергия. Това е така, защото въпреки ретроградното движение, планетата е ангажирана в този процес, а когато е стационарна, тя губи смисъл на съществуване. Това чувство самата планета няма как да осъзнае, но пък хората имат възможност да я изпитат на собствения си гръб.

След 16-и ноември ще усетите задвижване на делата и развитие на плановете. Марс ще тръгне директен в знак Овен и постепенно ще открехне затворени врати, ще ни донесе оптимизъм, новини, облекчение и яснота за цел и посока. Ключов момент е, че пътят, по който Марс ще тръгне, отново е познат. До 4-ти януари 2021 година Марс се движи по пътя, по който вече е минавал, преди да стане ретрограден. В периода на така наречената „ретроградна сянка“ очаквайте да се сблъскате с въпроси и проблеми, които вече познавате. Времето дотогава е подходящо да анализирате и потърсите отговори на зададени вече въпроси. Ползотворен ще е периодът да потърсите развитие и реализация на забавени сделки и преговори. Сигурна съм, че предоставената ни втора възможност за ново начало ще донесе успешен завършек на делата ни.

Между 14-и и 18-и ноември ще има напрегнат аспект между Марс и Венера. Избягвайте в тези дни изясняване на лични отношения и влизане в професионални спорове. Пазете се от крайни прибързани решения и необмислени действия.

Излизането от ретроградна фаза на Марс съвпада с магичното Новолуние в знак Скорпион на 15-и ноември. Далитова не е шанс и възможност между плътните облаци в последно време да видим слънце, светлина и топлина, сгряваща изстиналите ни късчета надежда. Имайте вяра, бъдете оптимисти и се доверете на времето, защото само то променя, дава отговори и разгръща нови страници. Доверете му се, дайте му шанс, защото животът е движение, което никога не спира.

Препуска, бави се, пълзи, тръгва, връща се, но никога не спира и точно това движение променя, радва, разбира, подкрепя и дава отговори, посока и смисъл. Вярвайте му!

Бъдета здрави!

С обич,
Венета 

Най-сериозна точност, както знаем, се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X