Напишете дума/думи за търсене

Излизане от ретрограден Плутон - време за красота и необходимост

Вчера, 3-ти октомври, планета Плутон реши най-накрая след дълга почивка да продължи своя ход през знак Козирог.
Припомням ви, че Плутон стана ретрограден на 25-и април, между градусите 25 и 22, в знак Козирог, но сега с леки стъпки и много чудене ще тръгне по своя път.

В старогръцката митология Плутон се изобразява от Хадес, който управлява подземното царство, нашите тайни и скрити страни. В астрологията Плутон управлява знак Скорпион, който сам по себе си се свързва със силата на сътворението, прераждането, трансформацията, чуждите пари и секса – на по-дълбоко ниво от това на знак Телец.

Ретроградното движение на една планета се изразява в нейното движение в посока, обратна на посоката на другото движение. Когато тя става ретроградна, наслоява енергията, която носи и кара хората да работят повече за овладяването й. Плутон не е лична планета, но въпреки това влияе на личността по един по-дълбок, непряк и видим начин. Тя е най-бавно движещата се планета и нейното преминаване през всеки знак трае около 21 години. Човешкият живот не позволява планетата да премине през повече от 4 знака, но там, където преминава, носи пълна промяна и трансформация. Мисля, че не е случаен изборът на място в личната ни карта, където планетата да премине през живота ни. Сякаш някой предварително е определил какво да изкореним и върху какво да отделим най-голямо внимание.

Преминавайки транзитно, тя бавно и сигурно разрушава и без никаква милост ни кара да приемаме новите обстоятелства. Последните 5 месеца в периода на ретроградност тя ни срещна с голата, чистата и може би болезнена истина. Няма начин! Това е пътят и така трябва да бъде. Бяхме изправени пред неочаквани обрати, видими трудности и абсурдни ситуации. Трябва да си признаем, че сега, обръщайки се назад, може с лекота да кажем, че цялото приключение си е струвало.

Сега, когато Плутон тръгва директен, изисква от нас чисти глави, ясни мисли и конкретни планове. Изтупайте праха от раменете си, почистете последно всяко ъгълче в съзнанието си и с усмивка посрещайте всеки нов ден.

Плутон ни разделя с това, което трябва да си тръгне от нас. Не се страхувайте да пускате хора, с които имате навик да общувате. Ретроградната буря на Плутон не може да изкорени, това което е истинско и полезно за нас. Всичко останало си е тръгнало и е освободило място на нещо ново, красиво и необходимо.
Най-удовлетворени от движението на Плутон ще бъдат родените в трета и втора декада Козирози, Деви и Телци и тези с асцендент Козирог. Те могат да очакват раздвижване в успехи в професионален план. Хората с асцендент Скорпион също ще усетят лекота и освежаване на делата им в личен и професионален план.

Бъдете здрави!

С обич,
Венета 

Най-сериозна точност, както знаем, се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X