Напишете дума/думи за търсене

10 знака, че домът ни има добър фъншуй

Домът е там, където е сърцето, но имате ли добри емоции в действителния си дом? Разберете дали имате добър фъншуй вкъщи и започнете да прегръщате тази енергия.

Фъншуй е древно китайско изкуство и наука, чиято цел е да хармонизира хората с околната среда. Един от основните принципи на тази практика е да се създаде положителна и балансирана енергия, наречена чи, в пространства като домовете.

Намирате ли тези десет признака за добър фъншуй в дома си?

1. Приветстващ вход
Входът на вашия дом задава тона на всичко останало вътре. Добре поддържан и чист вход кани положителна енергия във вашето пространство. Уверете се, че е добре осветено, без препятствия и приятно за гледане. Може също така да добавите растения или гостоприемна изтривалка, за да подобрите настроението.

2. Чист въздух и естествена светлина
Домовете с чист въздух и естествена светлина обикновено имат по-добър фъншуй от тези без тях. Отваряйте редовно прозорците, за да влезе свеж въздух, и използвайте щори или завеси, които позволяват естествената светлина да навлезе във вашето пространство. Растенията също могат да подобрят качеството на въздуха във вашия дом, като същевременно добавят жива енергия.

3. Без безпорядък
Безпорядъкът символизира застояла енергия, която възпрепятства потока на положителното чи във вашето пространство. Така че се отървете от всички ненужни предмети, които сте държали без причина, след това поддържайте всичко останало чисто и организирано.

4. Балансиране на мебелите
Начинът, по който поставяте мебелите си, играе решаваща роля за създаването на добър фъншуй във вашия дом. Подредете столове, маси, легла, така че да не блокират пътеки или врати. Това ще помогне на положителното чи да не остане на едно място.

5. Хармонични цветове
Различните цветове имат различен ефект върху нашите емоции. Използването на комбинация от успокояващи нюанси заедно с ярки ще създаде хармония в една стая, която е трудно да се победи.

Така че, когато избирате палитра за вашия дом, обмислете използването на земни цветове като зелено и кафяво, за да насърчите стабилността, заедно с ярки цветове, които помагат да оживите пространството.


6. Добър енергиен поток
Разходете се из дома си и обърнете внимание как енергията се движи от стая в стая. В идеалния случай енергията трябва да тече гладко, без никакви препятствия или странни завои по пътя си.

Ако почувствате, че спира или се блокира някъде, опитайте да пренаредите мебелите или да инсталирате огледала на определени стени; това ще помогне за пренасочване на положителния поток на чи.

7. Декорации, вдъхновени от природата
Хората процъфтяват, когато са свързани с природата. Това е точно толкова вярно във фъншуй, колкото и във всеки друг аспект на живота.
Един от начините да постигнете тази хармонична връзка е чрез включване на естествени елементи в декора на вашия дом – дърво, вода, земя, метал и огън могат да бъдат представени във вашето пространство чрез стайни растения или специфични видове произведения на изкуството.

8. Удобно място за спане
Вашата спалня трябва да бъде оазис за почивка и сън. Освен това не трябва да е пълна с джаджи, които постоянно ви разсейват от постигането на тези цели.
Инвестирайте в добър матрак и удобно спално бельо, за да осигурите подходяща почивка през нощта. Също дръжте електрониката извън спалнята, за да не ви безпокои, докато се опитвате да се възстановите от дългия ден.

9. Персонализиран декор
Заобикалянето ви със значими предмети може да има дълбоко въздействие върху вашето благосъстояние. Всеки път, когато ги погледнем или помислим за тях, духът ни се приповдига, дори и да не осъзнаваме, че това се случва.

Изложете снимки на любими хора, както и ценни предмети в дома си, така че тяхното присъствие да добавя добра енергия навсякъде, където отидете.

10. Подредени бани
И накрая, но определено не на последно място, баните са едно от онези места, където нещата могат бързо да излязат извън контрол, ако им позволите. Затова се уверете, че вашата е чиста през цялото време, за да не привлича отрицателна енергия.

Доверете се на инстинкта си. Когато сте в дома си, запитайте се как се чувствате. Добрият фъншуй дом трябва да ви кара да се чувствате спокойни и пълни с живот и радост. Ако се чувствате повдигнати и заредени с енергия във вашето пространство, то вероятно в него има добър фъншуй.

Включването на тези лесни принципи във вашия дом може да ви помогне да го превърнете в хармонична среда, изпълнена с позитивизъм.
Фъншуй не е за това да бъдете перфектни, а за създаване на пространство, което подхранва вашето благополучие и щастие. Като обръщате внимание на знаците за добър фъншуй у дома, може да подобрите качеството на живота си чрез него.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X